SON DAKİKA



Haber > Artvin > Bayraktutan'dan Bakan Uralıoğlu'na 'İnternet' isyanı

Bayraktutan'dan Bakan Uralıoğlu'na 'İnternet' isyanı

08 Ocak 2024 Pazartesi - 14:30




Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin’deki internet altyapısı nedeni ile yaşanılan mağduriyetleri meclis gündemine taşıdı.





CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na, hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu’na,  yüzde 25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ait olan Türk Telekom üzerinden internet hizmeti alan Artvin Merkeze bağlı Vezirköy’de ikamet eden vatandaşların altyapı eksikliğinden kaynaklı büyük mağduriyet yaşadıklarını bildirdi. 

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan Bayraktutan “ 2024 yılına girerken internet hizmetine sağlıklı ve verimli bir şekilde ulaşma noktasında yaşadıkları mağduriyet hakkında Türk Telekom Müdürlüğüne, Tüketici Hakem Heyetlerine, CİMER’e şikayet ve taleplerini defalarca ilettiklerini ifade eden köy sakinlerinin sorunu bu tarihe kadar çözülememiştir? Artvin ili genelinde gerekli çalışmalar başlatılarak internet altyapısı nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi gerekmektedir” dedi. 

Bayraktutan’ın altyapı internet sıkıntısına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na yönelttiği sorular şu şekilde;

  • Artvin ili genelindeki internet altyapısı verilerini köyler dahil olmak üzere detaylarıyla kamuoyuyla paylaşır mısınız? 

  • Günümüz teknolojisiyle ülkemizde halkımıza internet hizmetinin sağlıklı şekilde verilememesini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

  • İlgili birimlerinizin Artvin genelinde internet altyapısına ilişkin mağduriyetlerin tespiti ve giderilmesi adına yürüttüğü çalışmalar nelerdir? 

  • Artvin il ve ilçelerinde Vezirköy örneğindeki gibi tam anlamıyla sağlıklı şekilde, hizmet sağlayıcı firmaların taahhüt ettiği nitelikte kaliteli hizmet sağlanması adına gerekli altyapı çalışmaları ne zaman hayata geçirilecektir? Bir takvim açıklar mısınız?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap