SON DAKİKA



Haber > Artvin > Artvinli yaş çay üreticisi Çaykur’a ve yetkililere seslendi!

Artvinli yaş çay üreticisi Çaykur’a ve yetkililere seslendi!

20 Haziran 2023 Salı - 10:36




Borçka ilçesindeki yaş çay üreticisi Yaşar Topal, çay toplayacak işçi bulamadıklarını dile getirerek “Yaş çayda işçi sorunu acil olarak çözülmelidir” dedi





Editör: Erol ÜZEN

Artvin’de yaş çay üreticiliği işçi maliyetleri nedeniyle yapılamaz duruma geldi. Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü Köyünde birinci sürgün çay toplamaya başlayan Yaşar Topal, işçi maliyetinin 5 bin lirayı geçtiğini aktardı. Çay işçiliğin aşırı derecede pahalı olduğunu söyleyen Topal, “Şu anda bir ton çay 4 bin TL’ye toplanıyor artı bunun yemeği var. Eğer çaya işçi giriyorsa çayın yarısını işçi alıp gidiyor ve  çaydaki maliyet alanındaki en büyük problem bu” dedi.

ÇAYKUR VE ZİRAAT ODALARI…

Yaş çayda işçi bulamadıklarını dile getiren Topal, “Lari’deki yükselişten dolayı biz eskiden Gürcülere 100 lira verdiğimizde kendi memleketine gidip 120 Lari alıyordu. Şuan gittiği zaman 10 Lari gibi komik bir rakam alıyor ve o yüzden bu sene Gürcüler buraya çay toplamaya gelmedi. Çok az var. Ziraat odaları, ÇAYKUR ve İŞKUR la birlikte proje geliştirip, çay bahçelerindeki çay işçiliği ile ilgili sorunları çözmeleri gerekiyor. Gençler ve üniversite öğrencilerini çaylığa sokmaları gerekiyor” diye konuştu.

PROJE GELİŞTİRİLSİN

Sorunun çözümü için başta ÇAYKUR olmak üzere ilgili yetkililere çağrıda bulunan Topal, “Ziraat odaları, ÇAYKUR ve İŞKUR la birlikte proje geliştirip, çay bahçelerindeki çay işçiliği ile ilgili sorunları çözmeleri gerekiyor. Gençler ve üniversite öğrencilerini çaylığa sokmaları gerekiyor” diye konuştu.

Haber: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap