SON DAKİKA



Haber > Artvin > Artvin'de Pazarcıların Tek İsteği..

Artvin'de Pazarcıların Tek İsteği..

12 Ocak 2024 Cuma - 12:00




Artvin Borçka’da her Cuma günü kurulan semt pazarında Pazar yeri ve hava koşulları pazarcıları zorlamaya başladı.





Artvin ili Borçka’da Çoruh caddesinde her Cuma günü kurulan semt pazarında organik ürünler satmaya çalışan esnaf pazar yerinden şikayetçi.

Soğuk havalarda ve zor koşullarda satış yapmaya çalışan esnaf kapalı Pazar yeri istediklerini belirtti. Özellikle yağmurlu havalarda satış yapmakta zorlanan esnaf yetkililerin Pazar yeri sorununu çözmesini bekliyor. 

2016 yılında Aydınlar Mahallesi’nde yapılan kapalı pazar yeri vatandaşların ulaşımı açısından sıkıntı yaşamasına neden olurken pazarcı esnafı da satışlardan etkilendi. Ulaşımın sıkıntılı olduğu kapalı pazar yeri kullanılmayıp Çoruh Caddesinde açık alana kurulan tezgahlar ile satış yapmaya çalışan esnaf havaların soğuması ile birlikte yer çilesi çekiyor.
Bugün kurulan semt pazarında yağmurlu havada satış yapmaya çalışan Hatice Navdar, köyde ürettiği organik ürünleri satışa sunduğunu söyledi. Yağmurlu havalarda ıslandıklarını ve zor şartlarda satış yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak “Organik ürünler satıyoruz ama yağmurlu, çamurlu havada ıslanıyoruz. Kapalı Pazar yeri istiyoruz böyle olmaz yazık günah millete. Kapalı Pazar yeri var ama oraya kimse gelmiyor ki satış olmuyor. Burada merkezde yeni kapalı alan istiyoruz” dedi.  
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap