SON DAKİKA



Haber > Artvin > Artvin Belediyesi Hayvan Bakım Evi Rehabilitasyon

Artvin Belediyesi Hayvan Bakım Evi Rehabilitasyon

14 Ağustos 2018 Salı - 15:34




Artvin Belediyesi Hayvan Bakım Evi Rehabilitasyon Merkezi Tamamlanarak Açılış Töreniyle Hizmete Girdi.





Artvin Belediyesi Hayvan Bakım evi Rehabilitasyon merkezi tamamlandı. Açılışı İstanbul Büyükşehir Eski Belediye Başkanı hemşerimiz Kadir Topbaş, İş adamı hemşerimiz Ali Nihat Gökyiğit ve Mustafa Kefeli eşliğinde açılışı yapıldı. 

Artvin’de sokak ve yaban hayvanlarının bakım ve tedavisi için 2,5 milyon liralık projeyle hayvan bakımevi tamamlandı. Artvin Belediyesi tarafından Milli Parklar Genel Müdürlüğünün desteği ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit’in sponsorluğunda yaptırılan hayvan bakımevinde, günlük ortalama 50 sokak hayvanına hizmet verilecek.

Artvin Belediyesi, Artvin’in ve Karadeniz’in en kapsamlı barınağı projesiyle Artvin’de önemli bir soruna daha neşter vuruyor. Cezaevinin arkasında bulunan eski çöp döküm alanı yanında yapılan ‘Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon merkezi’ Projesinde, hayvan bakım evi ünitesi ve idari ofis olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm olan hayvan bakım ünitesi bölümünde; hayvan bakım odaları, bahçeler, yavrulu anne bakım ünitesi, uyuz bakım ünitesi, malzeme ve mama deposu yer alıyor.

İkinci bölüm olan İdari ofis bölümünde ise; ameliyathane, müşahede ünitesi, malzeme ve mama deposu, karantina ünitesi, hekim odası, idari Ofis ve kafeteryadan oluşmakta.

Artvin Belediyesi’ne ait modern hayvan barınağı sahipsiz hayvanlar için belediyenin veterinerlerinin gözetiminde bakımları yapılacak. Sokak hayvanları ve sahipsiz hayvanların muayene ve kontrolleri ile aşıları yapılacak. İldeki kapsamlı ilk hayvan bakım evi olan bu tesis aynı zamanda Karadeniz Bölgesi’nin örnek projelerinden biri olmuş olacak.


 

Açılışa Artvin Vali Yardımcıları Arif Oltulu ve Adem Başoğlu, Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve eşi Hacer Kocatepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı hemşerimiz Kadir Topbaş, 24, 25, 26’ıncı dönem Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, İş adamı hemşerimiz Ali Nihat Gökyiğit ve Mustafa Kefeli, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, Ak Parti İl Başkanı Şenol Alpaslan, Emniyet Müdür yardımcısı Mehmet Diyaaddin Özer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Projede emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe şunları söyledi,” dört bucuk yıllık belediye başkanlık görevimin en anlamlı töreninde sizlerle birlikteyiz. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Belki en az onun kadar etkili de canlılara faydalı olandır. Şehrin karıncasına kuşuna insanına hayvanına her şeyine hizmet etmek için gelmişiz. İmkanlarımız buna el vermemişse de dostlarımız ağabeylerimiz elimizden tutumu yüreklerini koymuşlar böyle güzel eserler meydana getirmişiz dedi.

Ak Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ise, bu proje modern bir insana insanı vasıflar bakımından düşünmesi gereken bir hizmeti Artvin’le buluşturulmuş oldu. Bu bölgede ve Türkiye’de de örnek bir hizmet olacak. İnşallah bunu burada kuru bir yatırım olarak değil de belediye başkanımızın diğer hizmetlerinde olduğu gibi iyi işleyen bir yatırım şeklinde önümüzde ki dönemde görürüz diyerek emeği gecen herkese teşekkürlerini sundu.

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit burada konuşma yaptı. Çok sevgili doğa dostları diyerek sözlerine başlayan Gökyiğit, “doğa deyince aklımıza bitki dünyası ve hayvanlar yanı bütün canlılar gelir. Onların çevre ile oluşturdukları ve aralarında ilişkiler eko sistemi meydana getirir. Bu akıl almaz eko sistem doğanın dengesini bozduğu zaman başımız dertten kurtulmuyor. Bu eko sisteme zarar verdiğimiz zaman içinden ayırdığımız zaman inanılmaz sıkıntılar geliyor başımıza. Bunların bir tanesi iklim değişikliği bu günü kadar hep bir senaryo olarak anlatıldı bugün artık bir realite olarak karşımıza çıktı. Doğal afetlerin sayısı ve şiddetinde artış artmaya devam ediyor. Bir dünyamız su sancısı gıda güvenliği içerisinde arttan nüfus sayısı içinde işte doğanın bu güzel akıl almaz dengesini bozduğumuz için oluyor. Bu canlılar arasında hizmet etmek çok büyük bir hayır hayırların en güzeli onun için böyle bir tesisi kazandıran başta belediye başkanımız Mehmet Kocatepe ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

24, 25, 26. dönem Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışları ise, “İş adamı büyüklerimiz katkılarıyla Artvin’i önemli yerlere getirdik kapılarını ne zaman çaldıysak bizlerden desteğini esirgemediler. Belediye başkanımız Mehmet Kocatepe Artvin’e çok ilkler yaşata bundan sonrada daha güzel hizmetleri olacak” dedi.


Son olarak ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuşmasını yaptı. Topbaş konuşmasında şunları söyledi:

“Eko sistem halkalarından bir tanesi koptuğu zaman tespih ipi gibi dağılır ama dünya insanı bunun farkında değil maalesef. O kadar hırslı hareket diyor ki menfaat o kadar ağır basıyor ki dünyanın bir ekolojik kıyamete gittiğinin farkında bile değiller” dedi. Programın hediye takdimi ve tesisin gezilmesiyle son buldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap