SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Araç fareleri sanal ortamda

Araç fareleri sanal ortamda

16 Ekim 2017 Pazartesi - 09:02




Otomotiv piyasasındaki dolandırıcılık yöntemi araç sahiplerinin korkulu rüyası oldu. Kendilerine ait olmayan araçları sanal ortamda satışa çıkaran dol





KENDİSİNİN DEĞİL

■ Otomobil alışverişi için satıcı ile alıcının direkt temasa geçtiği sanal ortamlar dolandırıcıların meskeni haline geldi. Kolay paranın peşinde olan dolandırıcıların yeni yöntemi ise akıllara durgunluk verdi. Kendisine ait olmayan araçtan kapora alan dolandırıcılar bir bir kayıplara karışıyor. Sonuç itibariyle aracın gerçek sahibi adliyelik, aracı almak isteyen kişi de mağdur oluyor.

KAYIPLARA KARIŞIYOR

■ Başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’nin korkulu rüyası haline gelen araç fareleri, fotoğraflarını çektikleri ve kendilerine ait olmayan aracı özelliklerini de yazarak internet ortamında satışa çıkarıyor. Aracı almak için kendisini arayanlara ise ‘5 bin lira kapora gönder, aracı senin için bekleteyim’ diyerek parayı da alıp kayıplara karışıyor.

SAHİBİNDEN SATILIK


■ Söz konusu dolandırıcılığın mağduru olan ve kendi araçlarının haberleri olmadan internette satılık olduğunu görünce şoka uğradıklarını söyleyen vatandaşlar, “Bu da yeni moda! Bize ait olanla başkaları dolandırılıyor. Her gün hangimizin aracı dolandırıcılığa karışacak korkusu içindeyiz” dediler. Emniyet güçleri ise araç alıcılarını aracı görmeden para göndermemeleri için uyardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap