SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Aile boyu hırsızlık! Trabzon plakalı araçta var…

Aile boyu hırsızlık! Trabzon plakalı araçta var…

29 Aralık 2016 Perşembe - 10:28




Adana'da, İstanbul ve Yalova'dan otomobil çalıp ikiz plaka kullanarak araçları satmaya çalıştığı ileri sürülen ağabey, kardeş ve yeğen yakalandı.





Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde devriye görevinde bulunurken bir sokaktaki 34 FK 6946 ve 34 JE 2072 plakalı otomobillerden şüphelendi. Polis telsizden ekiplere plakaları anons ederek kontrol edilmesini istedi.

"İkiz plaka çıktı"

Yapılan kontrolde polis plakaların sahte olduğunu aynı marka ve modele ait başka iki otomobile ait olduğunu belirledi. Bunun üzerine polis park halindeki otomobillerde detaylı inceleme yaptığında araçlardan birinin gerçek plakasının 77 EH 640 olduğu ve Yalova'dan çalındığı, diğerinin ise 61 TP 150 plakalı otomobil olduğu ve İstanbul'dan çalındığını belirledi. Hırsızların otomobilleri çalıp internette satılık otomobil ilanlarına bakarak aynı renk ve marka otomobil bulup onun plakasını çıkartarak sahte plaka kullandıkları ortaya çıktı.

"Polis bir ikiz plakalı otomobil daha buldu"

Polis bu iki otomobilin ikiz plaka çıkması üzerine bu tür çalıntı otomobillerle ilgili çalışmayı derinleştirdi. Polis Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi'nde de 34 LU 8064 plakalı bir otomobilden şüphelenip inceleme yaptığında otomobilin gerçek plakasının 34 AJ 2979 plakalı olduğunu ve İstanbul'dan çalındığını belirledi.


Cezaevinden izinli geldiğinde planı yaptı

Hırsızlık dedektifleri otomobilleri çalan şahısları bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada polis otomobilleri ağabey Ertuğrul G. (44), kardeşi Ahmet G. (37) ve yeğenleri Mehmet G.'nin (26) gerçekleştirdiğini belirledi. Polis zanlıları gözaltına almak için Seyhan ve Yüreğir ilçesinde 3 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Yapılan operasyonda Ahmet G. ile Mehmet G. gözaltına alındı. Ertuğrul G.'nin ise Niğde Açık Cezaevi'nde olduğunu, hırsızlığı ise izinli olarak çıktığı gün planladığı ileri sürüldü. Polis iki zanlıyı emniyete getirerek sorguladı. Yapılan sorgulamada zanlılar suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. İki zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap