SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Adaletli paylaşım istiyoruz

Adaletli paylaşım istiyoruz

28 Kasım 2016 Pazartesi - 08:18




Karadeniz Gazetesi’ne konuşan Ortahisar ilçesi 1 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Muhittin Eyüboğlu, ilgililere çağrıda bulunarak, “Hayatın her alanında





1Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Muhittin Eyüboğlu, mahallesindeki hizmet ve sorunları konusunda açıklamalarda bulundu. Eyüboğlu, “Şehrimizin güzelleşmesi ve ülke standartlarının üzerine çıkılabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve de göstermek durumundayız. Trabzon başka bir şehir, başka bir kenttir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ancak bu arada ideallerimizle ezan-ı Muhammedi’nin okunması, yüce ay yıldızımızın dalgalanması, vatan toprağının sürülmesi, ekilmesi, biçilmesi gereklidir. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Ne güzel söylemişler, ne güzel düşünüp ifade etmişler. Bu manada Trabzon’umuz bölgemiz ve ülkemiz, bizim için çok önemli yani canımızdan çok önemli. Canımız gider belki ama yerimize daima yaşayacak bir şeyler bırakmak zorundayız. Vatan olmak kolay değil yani” dedi.

VARLIKLIDAN ALIP FAKİRE VERİYORUZ

Eyüboğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Muhtarlık gönülden olan bir iş, amatörce olan bir iş, ruhtan olan bir hizmet anlayışıdır. Her ne kadar da devletimiz bize 3-5 kuruş huzur hakkı niteliğinde bir ücret veriyorsa da onun daha da fazlasını biz bu uğurda harcıyoruz. Kendi cebimizden katkı sağlamaya çalıştığımız zamanlar da oluyor. Bazen birisinin bir düğünü oluyor katkı sağlıyorsun, yoksulu geliyor katkı sağlıyorsun. Bazen de daha varlıklı ailelerden alıp fakir olana veriyorsun. Denge kurmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz, hiçbir vatandaşımız evine akşamüstü mutsuz dönmesin. Sabah ben geliyorum muhtarlığıma, burada işlerimi hallediyorum. Programlarımı hallediyorum. İsteklerimi gerekli mercilere arz ediyorum. Akşamüstü eve sağlıklı döndüğüm zaman benden mutlusu yok. En büyük kazanç sıkıntısız bir günün ardından sorunsuz bir şekilde eve dönmektir.”

BÜYÜK TEHLiKE OLABiLiR 

Eyüboğlu, aşırı yağmurlarda yukarıdan gelecek suların denizle buluşmasının altyapı yetersizliğinden dolayı zorluğuna değindi. 


Gülcemal projesinin Trabzon’a sahili kullanma anlamında nefes olacağını belirten Eyüboğlu, “Bu büyük bir tehlike de oluşturabilir. Büyük yağmurlarda yukarıdan aşağıya gelecek olan suların denizle buluşması zor olacaktır. Bu suların denizle buluşması için bir önlem alınmazsa -ki önlem alındığı görülmüyor şuanda- yarın bir gün büyük olumsuzluklar çıkacaktır diye yetkililere sesleniyorum. Başta valimizin ve belediye başkanlarımızın bunu göz önünde bulundurmaları lazım. Yukarıdan gelecek olan suların önü de kapalı artık. Denize nasıl ulaşacak? Mümkün değil. Sahilde yapılan bu çalışmaların hepsini yok edecek. Biz burada bir şeyler yapıyoruz ama korunması anlamında hiçbir önlemimiz yok. Bizim şikayetimiz bu anlamda” dedi.

Ancak ölümüz çıkar 

Muhtar Eyüboğlu ayrıca, “Biz bu koltukta oturuyorsak, burası bizim ecdadımızın vatanıysa, bize emanet edildiyse buradan ancak ölümüz çıkar. Buralar bize lazım. Suriyeli vatandaşlarımız vatanlarını terk ettiler, Trabzon’a geldiler. Biz bunu anlattık, onlar bizim için başlı başına külfettir. Biz yine yardımlaşalım ama memleketimizin Harran Ovası var, Muş Ovası var, Çuku
rova var. 1 milyar nüfusu idare edebilecek yerler oralar. Buralarda kamplar yapılsın, onlar da buralara yerleştirilsin dedik. İstihdam edilsin. Gerekirse biz yine onlara yardım edelim ama orada olsunlar. Bizim şehirlerimize bu insanları göndermek terör olayını da buraya taşımak demektir. Bu durum çok büyük tehlike oluşturmaktadır” açıklamalarında bulundu.

Yollarımız mahvoluyor 


Çok büyük sorunlarla karşılaşmadıklarını belirten Eyüboğlu, “Tek sorunumuz burada en büyük hizmeti yapacak olan büyükşehir belediye başkanımız. Yani burada caddeleri yapacak olan o. Bizim de buradan Uğurlu Mahallesi’ne doğru 3 tane büyük caddemiz var: Eyüboğlu Caddesi, Kınalıtaş Caddesi, Düvelioğlu Caddesi. Bu caddeler üzerinde inşaatlar da var ama hiçbirisinde cadde görüntüsü yok. Yol itibariyle, kaldırım itibariyle, caddenin düzeni açısından, şekillenmesi açısından hiçbir faaliyet yok. Şu anda 5 müteahhide ihale verilmiş, Kınalıtaş Caddesi’nde site yapılıyor. Bunlar yollar yapılmadan, altyapısı sağlamlaştırılmadan öyle büyük kamyonlar 50 tonla 30 tonla gidiyor. Yollarımız mahvoluyor, tahribat büyük oluyor” şeklinde konuştu.

3 güzellik bir arada

Mahallede 20 bine yakın nüfus olduğuna dikkat çeken Eyüboğlu, “Ama bunu tam olarak hiçbir muhtar bilmez. Biz bunu seçmen listesinden tahmini olarak hesaplarız. Seçmen sayısını ailesini de katarak hesaplıyorum ve tahmini bir nüfus çıkartıyorum. Şimdi Beşirli 1994 yılında Trabzon Belediyesi’ne mahalle olarak katıldı. Netice itibariyle herkese nasip olmayacak bir mekandayız şu anda; bir tarafta deniz, bir tarafta kent, diğer tarafta köy. Üçü bir arada. O manadan burada üç güzelliği aynı anda yaşayabiliyoruz. Beşirli, şehrimizin girişinde bir ayna, bir vitrin yani. Onun için Ortahisar Belediyemize ve Büyükşehir Belediyemize çok iş düşüyor. Zaten Ortahisar Belediyemizden bir şikayetimiz yok. Ama Büyükşehirle alakalı sıkıntılarımız var. Bu bir gerçek, yani olmayacak yerde haksız yere ne belediyemizi ne de personelini suçlamayız” şeklinde konuştu.

Talebimiz halk için

Eyüboğlu, “Halka hizmet etmek Hakka ibadettir anlayışıyla hareket ediyoruz. Onun dışında bir meseleye odaklanamayız. Kişisel olarak hiçbir konu ya da hissiyatımız yoktur. Mantıklı, makul ve adaletli paylaşım düşüncesiyle hareket etmelerini istiyoruz belediyemizden ve diğer yetkililerimizden. Çünkü özellikle ‘gel benim yolumu yap, gel benim kapımın önünü yap diğerlerinkinden güzel olsun’ diye bir talebimiz yok. Taleplerimiz hep toplumsal ve halkın huzurunu gözetir nitelikte. Kaldırımlarımız güzel olsun, yollarımız güzel olsun, kültür parklarımız olsun. Çocuklarımız kötü alışkanlıklara saplanmasın diye daha başka sosyal çalışmalar ne şekilde olursa taleplerimiz de o doğrultudadır” diye konuştu.


Selahattin Özcan-Şükran Atalar

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap