SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 3 bin 600 talebi

3 bin 600 talebi

30 Kasım 2015 Pazartesi - 08:15




Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, öğretmenler konusunda ek göstergelerin 3 binden 3 bin 600’e yükseltilmesi için hükümete seslendi.





Öğretmenler ek göstergelerinin 3600 olmasını talep etti. Meydan Parkı’nda toplanan öğretmenler emeklilikte maaşlarına yarayacak olan ek göstergelerinin 3 binden 3 bin 6000’e yükseltilmesi yönünde çağrıda bulundu. Grup üyeleri, polisler için ek göstergelerinin 3 bin 600 gösterilme sözünü veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan öğretmenler için de bu hakkın tanınmasını istedi. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, "Ülkemize eğitim alanında çalışanların, OECD ülkelerindeki eğitim çalışanlarına göre oldukça fazla çalışmalarına rağmen onların dörtte biri oranında ücret aldıkları bilinmektedir. Eğitim çalışanlarımızın büyük çoğunluğu mesleğinden elde ettiği gelirin yetersiz olduğunu, buna bağlı olarak toplumdaki saygınlığının ve mesleki verimliliğinin azaldığını düşünmektedir. Devlet memurlarının hizmet sınıfları görev türleri ve aylık aldıkları dereceler itibariyle belirlenmiş olan ek gösterge rakamları, memurların aylık ücretlerini etkilediği gibi, asıl etkisini emekli aylığı ve emekli ikramiyesinde göstermektedir" diye konuştu.

657 DEĞİŞTİRİLEMEZ

AK Parti iktidarının 657 Devlet Memurluğu Yasası’nı değiştirmek istediğine de değinen Özlü, "İktidarın çalışanlara uyguladığı antidemokratik baskılara karşı meşru, demokratik ve örgütlü mücadelenin daha önemli hale geldiği günlerden geçmekteyiz. Çünkü AKP iktidarı kamu çalışanların sınırlı güvencesi 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu da ortadan kaldırarak güvencesiz bir çalışma ortamı dayatmaktadır. Bu anlamda tüm eğitim ve demokratik örgütlerini ortak mücadeleye davet ediyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap