SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Web TV > Harikalar diyarı yatırım bekliyor

Harikalar diyarı yatırım bekliyor

20 Ekim 2018 Cumartesi - 11:34




Karadeniz Trabzon ilçelerinin nabzını tutuyor. Yerel seçim durağımız bu kez ÇAYKARA





Trabzon’un büyükşehir olmasının ardından 32 mahallesi olan Çaykara’nın halkı belediye imkanlarını turizmin gözdesi olan ilçe için yeterli görmüyor. İlçe sakinleri, turizm alanında verilen desteğin tarım ve hayvancılığa da verilmesi yönünde talepte bulundu

Turizmin gözdesi Uzungöl ile birlikte adı daha fazla gündemde olan Çaykara daha fazla hizmet bekliyor. Merkezi hükümetin yüzünü Çaykara’ya daha fazla dönmesini bekliyor yöre halkı. Uzungöl için tek kelime ile, “Uzungöl’e hayran sayısı artar, Çaykara’ya da hizmet akar” diyen halk, yörenin daha fazla hizmet beklediğini söyledi. Uzungöl dışında vatandaşların değerlendirmeleri şöyle:

TEMEL KIRMACI: Yerel seçimlere daha çok zaman var. Aday olacak isimleri bakıp değerlendireceğiz. Mevcut başkanımızın hayata geçireceği projeler var. Onların hayata geçmesi gerekiyor. Daha fazla hizmet bekliyoruz Büyükşehir’den ve merkezi hükümetten. Çaykara gibi önemli bir ilçeye hizmet için herkes elini taşın altına sokmalı.

NUSRET ZAZOĞLU: İlçemize belediyemizin yaptıklarının yanı sıra eksiklerimiz de var. Belediyede şu anda cenazeyi yıkayacak gasilhane yok. Köy camisi imamları cenaze yıkamakla görevli değiller. Mevcut belediye başkanından daha fazla hizmet vermesini beklerdim. Çok memnun değilim diyebilirim.

SELAHATTİN VAR: Trabzonumuzun önemli ilçelerinden biri olan Çaykaramıza daha fazla hizmet bekliyoruz. Belediye başkanımızın sahip olduğu imkanlarla ilçemize getirdiği hizmetlerden memnunum.


BAHATTİN KAPLAN: İlçemiz daha fazla hizmete layıktır. Beklentilerimizin daha çabuk karşılık bulması gerekir. Merkezi hükümet gerekli ölçüde ilçemize destek olmalı. Hizmetlerdeki eksiklikler nedeniyle memnun olmadığımı söyleyebilirim.

HASAN ŞATIROĞLU: Çaykara’da AK Parti kazanır. Hizmet yapar mı yapmaz mı bilemiyorum. İnşallah yapar. Önemli olan Cumhurbaşkanımızdan isteyebilmek. Türkiye’miz şahlanıyor, Çaykara neden şahlanmasın?

ÖMER DEMİRHAN: Dünyanın en adaletsiz ilçesi. Hizmet konusunda adaletli bir adım atılmalı. Beklentilerimiz bu anlayış içerisinde karşılık bulmalı. Yerel seçimlerde önceden ne ise şimdi de o olacağını tahmin ediyorum. Burada adalet olmadığı sürece bir şeyler değişmez.

MURAT ÇAKIR: Büyükşehir’den buraya hiçbir hizmet gelmiyor. Bizim başkanımız Hanefi Tok her şeyi yapacak ama Büyüşehir’den bir şey gelmiyor.

HASAN ABANOZ: Çaykaralı olarak çok muzdaribiz. Her şey ithal. Biraz daha zorlarsak insan ithal edeceğiz. Köylerimiz, yaylalarımız işsizlerle dolu. Ülkemiz önemli ilçelerinden olan Çaykaramız için daha fazla hizmet bekliyoruz. Hizmet eden karşılığını alır, bugün ise bu çok zor.


YAVUZ DİNÇ: Çaykara Belediyemizin desteklenmesi gerekiyor. Belediye başkanımız çalışkan ama sadece onunla bitmiyor. Maddiyat da lazım. Destek gerekli. İlçemizin sahip olduğu konumun herkes farkında olmalı. Sahip olduğu özelliklerle Çaykara daha fazla hizmeti hak etmiştir. Seçimler ülkemize ve milletimize hayırlı olur inşallah.

AHMET SALİM: Benim oğlum hayvancılıkla uğraşıyor. Bu zamana kadar devletimizden destek istemesine rağmen alamamıştır. ‘Sizde mal var desteği ne yapacaksınız’ karşılığını almıştır. Devletimizden tarafsız destek bekliyoruz.

ERKAN AVCI: Kendi çabalarımızla sürekli bir şeyler yapıyoruz. Devletimiz bizim köylerimize hayvancılıkla alakalı destek vermiyor. Devlet desteği olmayınca vatandaşın buna gücü yetmiyor. Yeni nesil zaten yanaşmıyor hayvancılığa.

ZİHNİ DURAN: Yerel seçimler için hayırlı olsun diyorum. Yerel yönetimlerden memnun değilim. İnşallah hayırlısı olur. Yaşayıp göreceğiz. Türkiye genelinde yerel yönetimler pek başarılı değil.

 


32 mahalleye ve gönüllere dokundu

Çaykara ilçesinin adı Uzungöl ile ülkemizde ve yurt dışında bilinmekte. Başkan Hanefi Tok Çaykara’nın sahip olduğu özellikleri ilçe halkının refahı için değerlendirmek adına 2014 yılında göreve geldi. Trabzon’un büyükşehir olması ile birlikte ilçe daha fazla yatırım almakta. Coğrafi olarak Trabzon’un ikinci büyük ilçesi olan Çaykara’nın Belediye Başkanı, bugüne kadar ilçenin 32 mahallesine dokunduklarını dile getirerek, “Hizmeti götürürken, gönüllere de dokunuyoruz” dedi. Başkan Tok göreve geldikten sonra yaptıklarını şöyle anlattı: “Büyükşehir Belediyemiz ile aramızdaki uyumlu çalışma ilçemize büyük katma değer kazandırdı. 34 beldenin kapanması 32 mahallenin belediyemize bağlanması hizmet noktasında büyük bir yük. Coğrafik olarak Trabzon’un ikinci büyük ilçesiyiz. Yol ağımız yaklaşık 1800 kilometredir. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi mahallelerimizde olan bağlantı, ana yolları ve yayla yollarımızdır. İyileştirilmesi noktasında makina parkımızı güçlendirmek zorundaydık ve bunu yaptık. İş adamlarımızın ve Belediyeler Birliği’nin desteğiyle şantiyemizi güçlendirdik. Hızlı bir şekilde yol bakımlarına başladık. Gerek karla mücadele olsun gerek yolların bakımında olsun bu zamana kadar ciddi bir sorunla karşılaşmadık. Vatandaşlarımızın memnuniyetini görüyoruz. Bununla birlikte 2019 seçimlerinde milletimiz bize destek verir, büyüklerimiz de görevi uygun görürseler devam ederiz. Görev bize verilirse namusumuzla beraber yeni göreve devam ederiz. Çaykara, turizm konusunda önemli bir yer. Trabzon’un önemli ilçelerinden biri. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına dağılmış bir nüfusa sahibiz. Bunun faydasını şüphesiz görüyoruz. Bununla birlikte Körfez turizminden kaynaklı bir yabancı turist akışı var. Uzungöl’e bir senede yaklaşık 1 milyon ziyaretçi geliyor. Bununla birlikte yatak kapasitesini de 10 bine çıkardık.

MESAİMİZİN YÜZDE SEKSENİNİ UZUNGÖL’E HARCIYORUZ

Uzungöl dünyada farklı algılanıyor. Gölüyle, çam ormanlarıyla, yeşillikleriyle birlikte Allah’ın insanlara bir lütfu, bunu korumak lazım. Bunu da yapmaya gayret ediyoruz. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu Bey’in temizleme aşamasında büyük katkıları oldu. Sadece göl olarak değil gerek yürüyüş yolları gerek park alanları var. Mesaimizin yüzde seksenini biz Uzungöl için harcıyoruz. Uzungöl’den günlük 25 ton çöp alıyoruz. Kıyaslama yapmak gerekirse küçük bir şehirle neredeyse eşdeğerdir. Dünyanın en tehlikeli virajları olarak adlandırdığımız Karaçam Vadisi’nde Derebaşı virajlarımız var. Burayı da turizme kazandırdık. Oraya yürüyüş programları düzenliyoruz. İnşallah burası da önümüzdeki dönemlerde turizme açılır.


EĞİTİM KONUSUNDA SON 5 YILIN BİRİNCİSİYİZ

Şahsım ve belediyemiz olarak eğitime çok önem veriyoruz. İnsan yetiştirmek zorundayız. Ülkesini, bayrağını seven insanlar yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Çaykara ilçemiz Trabzon’da son 5 yıl içerisinde birinci durumda. Çaykara’da en önemli icraatlardan biri kentsel dönüşümdür. Biz bunu hazırladık, bu sürece başladık. Üç etap halinde planlıyoruz. Birinci etabın planlamasını yaptık ve onaylatttık. İnşallah Çaykaramızı geleceğe hazırlayacağız. Üç buçuk sene gibi kısa bir sürede bu sürecin hukuksal zeminini hazırlayarak bu aşamaya getirdik. Yakın zamanda inşallah ihaleye çıkmış olacağız. Çaykara’da yapılabilecek en büyük yatırım budur. Çaykara’ya 82 bin tona yakın beton döndük. 60 bin tona yakın asfalt döktük. 72 bin metreküp duvar yaptık. Vatandaşımızın hayır duasını alıyoruz. 32 mahallemiz var, her mahallemize dokunduk. Geçmiş yıllara göre en az iki katı kadar yatırım yaptık.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap