SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Turşu Kavurması Tarifi ? Turşu Kavurması Nasıl Yapılır?

Turşu Kavurması Tarifi ? Turşu Kavurması Nasıl Yapılır?

23 Mart 2024 Cumartesi - 14:13




Karadeniz sofralarının kurtarıcısı 'Turşu Kavurması' nasıl yapılır?





Karadeniz'de hemen hemen her evde sıkça yapılan, yerine göre akşamları ana yemek yerine yenilen, yerine göre ise kahvaltı sofralarını süsleyen bambaşka bir lezzet. En çok bilineni fasulye turşusu kavurması olsa da , siz damak zevkinize göre lahana turşusu ya da karışık turşu kullanarak da yapabilirsiniz. Yani çok yönlü bir yemek. Ramazanda özelliklede sahur sofralarında ana yemek olarak sevis edilirken, iftarlarda da yan garnitür olarak sofraları süslüyor.

Turşu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağıtaze fasulye turşusu(küçük kesilmiş)

  • 1 adet soğan(yarım ay şeklinde doğranmış)

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı


  • 2 diş sarımsak(ezilmiş)

  • 1 çay kaşığıpul biber

  • 1 çay kaşığıtuz


Turşu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya yağı alın ve soğanları ve sarımsakları ekleyin.


  • Soğanlar biraz kavrulunca taze fasulyeleri ekleyin.

  • Baharatları da ekledikten sonra son kez karıştırın ve tabağa alın. Afiyet olsun!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap