SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Rize’de gezilecek yerler

Rize’de gezilecek yerler

25 Ekim 2023 Çarşamba - 15:27




Çayın adeta sembolü haline gelen Rize’de mutlaka görülmesi gereken yerleri sizler için derledik. Yaylaları ile dillere destan Rize adeta cazibe merkezi haline gelen bir şehir olarak adından söz ettiriyor. Rize Türkiye'nin yeşili bol şehirleri arasında yer almaktadır. İşte Rize'de görülmesi gereken o muhteşem yerler.





Kaçkar Dağları Milli Park

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir şehridir. Çamlıhemşin'de en çok gezilen yerlerdendir. 1994 yılında Kaçkar dağları bir milli park haline getirilmiştir. Kaçkar dağları milli parkı içerisinde toplam da 9 tane köy yer almaktadır. Aynı zamanda da 30'u aşkın yaylası bulunan Kaçkar dağları milli parkı rakımı yüksek bir milli parktır. Buraya araç ile giriş de mümkündür.



Anzer Yaylası

Rize'de İkizdere ilçesinde bulunan bir yayladır. Sadece Rize'nin değil Türkiye'nin en çok ünlü ve en çok ziyaret edilen yaylaları arasında Anzer yaylası gelmektedir. Anzer yaylasında Anzer balı da yetişmektedir. Bu yaylaya geldikten sonra Anzer balı da satın alabilirsiniz. Doğal güzelliği ile adeta Rize'nin güzelliğini yansıtan Anzer yaylasında pek çok yayla etkinliklerine de katılabilirsiniz.



Ayder Yaylası

Rize'de ki bir diğer ünlü yayla da Ayder yaylasıdır. Bu yayla da Çamlıhemşin ilçesinde yer almaktadır. Yemyeşil bitki örtüsüne sahip olan bir başka yayladır. Ülkemizde ki en ünlü yaylalardan olan Ayder yaylası bolca ladin ve kayın ağaçları ile çevrili bir yayladır. Ayder yaylası etkileyici bir güzelliğe sahiptir. Burada şifalı sular da yer almakta olup bu şifalı sulara girerek dolaşım ve sinir sisteminizi doğal yollardan tedavi edebilirsiniz.



Zil Kalesi

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan bir diğer yer ise Zil kalesidir. Zil kalesi Rize'deki tarihi yerlerden bir tanesidir. Tarihte ilk kez bu Zil kalesi kervan yolunun güvenliğini sağlamak amacı ile inşa ettirilmiştir. Toplam da 750 metre yükseklikte bulunan Zil kalesi Sarp kaya kütleleri üzerine inşa edilmiştir.



Şenyuva Köprüsü

Rize'de ki önemli tarihi eserlerden bir tanesidir. Osmanlı imparatorluğu döneminde 1696 yılında inşa ettirilmiş köprülerdendir. Günümüzde halen daha bütün orijinalliği ile gelmeyi başarmıştır. Tam olarak dere seviyesinden 20 metre yükseklikte bulunmaktadır. Çamlıhemşin ilçesinde bulunmaktadır. Bu köprünün eski adı ise Çinçiva köprüsü olarak bilinmektedir.


Palovit Şelalesi

Rize'de yer alan doğal güzellikler arasındadır. Çamlıhemşin'e tam olarak 23 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kaçkar dağları milli parkı içerisinde yer almaktadır. En yüksek debiye sahip olan şelalelerden olan Palovit şelalesi 15 metre yükseklikte bulunmaktadır. Yemyeşil bir doğaya sahip olan Palovit şelalesi dik kayalıklar arasında yer almaktadır.


Fırtına Deresi

Rize'de yer alan bir diğer gezilmesi gereken yer ise fırtına deresidir. Fırtına deresi Kaçkar dağlarının kuzeyinde yer almaktadır. Karadeniz kıyısının en güzel yerlerinden olan fırtına deresi çok güzel manzara fotoğrafları çekebileceğiniz yerlerdendir. Çamlıhemşin ilçesine de 20 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.



HABER: SAFİYE SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap