Haber > Karadeniz Rehberi > Meşhur Hamsiköy Sütlacı Tarifi
18 Mart 2024 Pazartesi - 16:22
Ünü artık sınırlar ötesine taşan karadeniz'in muhteşem lezzeti Hamsiköy Sütlacının tam ölçülü tarifi ile sizlerleyiz.
Meşhur Hamsiköy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler
1 lt süt
Yarım su bardağı pirinç
1.5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Üzeri için:
Bol fındık
Meşhur Hamsiköy Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?
Karadeniz’in vazgeçilmez lezzetlerinden biri Meşhur Hamsiköy sütlacını bir defa yediniz mi tadı damağınızda kalacak. Yerinde yemesi gibi olmaz tabi ama o tadı evimizde yakalamamız da mümkün. Uğraşmaya gerçekten değecek bir tarif.
Sütü tencereye koyalım ocağın altını açalım.
Süt kaynayana kadar başka bir tencerede pirinci 1 buçuk su bardağı su ile pişirelim.
Lapalaşan pirinci kaynayan sütün içine ilave edelim ve kıvam alana kadar kaynatalım.
Daha sonra şekeri ilave edip 2 dk. kadar daha kaynatalım.
Yumurtanın sarısını kullanacağız. Bir kaba yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı su, tuz koyup karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı sütlaca ekleyelim hızlıca karıştıralım. Bu şekilde de 10 dakika kaynatıp vanilyayı ilave edip ocağı kapatalım.
Toprak kaselere sütlacı bölelim. 6 kase çıktı benim sütlacım. Fırın tepsisine kaseleri yerleştirip tepsinin yarısına gelecek şekilde su koyalım.
250 derece (önceden ısıtmanıza gerek yok) Sütlaçların üstü kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine bol fındıkla servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun...
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.