SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Lokum Gibi Etli Güveç Nasıl Yapılır?

Lokum Gibi Etli Güveç Nasıl Yapılır?

21 Mart 2024 Perşembe - 16:29




Ramazan soflarının olmazsa olmazı güveç nasıl yapılır?





Etli güveç tarifi, sıcacık ve doyurucu bir yemek deneyimi sunarak sofralarınızı taçlandırmaya geliyor. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan bu enfes tarif, taze malzemelerin uyumu ve özenle seçilen etin lezzetiyle damakları şenlendiriyor.

Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti

  • 2adet kuru soğan

  • 2adet havuç

  • 8 diş sarımsak


  • 2adet patlıcan

  • 1adet patates

  • 2adet yeşil biber

  • 3yemek kaşığızeytinyağı

  • 1yemek kaşığıtereyağı


  • 2adet domates rendesi

  • 3çay kaşığıkekik

  • 3çay kaşığıtuz

  • 2çay kaşığıkarabiber

  • 1çay bardağısıcak su


Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

Güvecin yapımına başlamak için öncelikle sebzeleri hazırlayın.

Patlıcanları alacalı olarak soyun ve doğrayın.

Derin bir kaseye üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir tutam tuzlu suyun içinde 15 dakika bekletip patlıcanların acısını alın.

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri küp şeklinde doğrayın.

Kabuklarını soyduğunuz havuçları küp şeklinde doğrayın.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve iri iri doğrayın.

Güveç kabının tabanına zeytinyağı döküp her tarafını güzelce yağlayın.

Küçük parçalar halinde doğradığınız tereyağı güveç kabına ekleyin.

Tereyağın üzerine kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyin.

Etlerin üzerine iri doğranmış kuru soğanları ekleyin.

Soğanların üzerine diş sarımsakları ekleyin.

Soğanların üzerine sırasıyla doğranmış patlıcanları, patatesleri ve biberleri koyun.

Domates sosu için bir kaba rendelenmiş domatesleri, sıcak su, kekik, tuz ve karabiberi koyup güzelce karıştırın.

Hazırladığınız domates sosunu güvecin üzerine dökün.

Üzerini yağlı kağıtla hava almayacak şekilde güveç kabını kapatın. Önceden ısınmış 180 derece fırının en alt rafında yaklaşık 1,5 saat pişirin.

Fırından çıkan sıcak güveci, bir nihale üzerine alın. Kapağını açtıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.

Etli güveç hazır. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI !

Pişirme işlemi esnasında bir parça kuyruk yağı kullanmanız güvecin yağlanmasını ve yemeğin daha da artmasını sağlayacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap