SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Karadeniz Lezzeti: Harika Kuymak Tarifi

Karadeniz Lezzeti: Harika Kuymak Tarifi

12 Mart 2024 Salı - 14:22




Ramazan'da sahur sofralarını süsleyen, metrelerce çekilen harika kuymak tarifi ile sizlerleyiz





Kuymak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tepeleme yemek kaşığıtereyağı

  • 2 tepeleme yemek kaşığımısır unu

  • 1 su bardağısu(oda ısısında)

  • 1 kasekolot peyniri


  • 1/2 çay bardağıkaynar su

  • 1 silme tatlı kaşığıtuz


Kuymak Tarifinin Püf Noktası

Kuymağınızın istediğiniz esneklikte olması için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kullanacağınız peynir. Çeçil ya da kaşar peyniri ile de kuymak yapabilirsiniz ancak en iyi sonucu kolot peyniri ile alırsınız.


Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

Kuymak tarifi için tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.

Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Ardından bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.

Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.

Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.

Peynir de eridikten sonra kaynar suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.

Tereyağı hafifçe üstte biriktiği zaman kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak kuymağı servis edin.


Kuymak Tarifinin Servis Önerisi

Kahvaltılıklar ve mısır ekmeği eşliğinde servis edebilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap