SON DAKİKA



Haber > Karadeniz Rehberi > Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

15 Mart 2024 Cuma - 15:12




Lezzeti ile damakları fetheden Hamsili Pilav nasıl yapılır?





Ünü artık sınırlar ötesine taşan karadeniz'in muhteşem lezzeti Hamsili Pilav'ın tam ölçülü tarifi ile sizlerleyiz.

Hamsi Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kilo hamsi

  • 3 adet soğan (rendelenmiş)

  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü


  • 1,5 su bardağı pirinç

  • 1 tatlı kaşığı yenibahar

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • Tuz

  • Maydanoz


  • 2 su bardağı sıcak su (pilav için)

  • Tereyağı

  • Sıvı yağ


Hamsi Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenip yıkanır.


  • Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu eklenir. Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmez. En az 20 dakika.

  • Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir.

  • Pirinçler yıkanıp sıcak suda tuz eklenip bekletilir.

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur. Soğanlar eklenip kavrulur.

  • Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir.


  • Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir.

  • Karabiber, yenibahar, tuz eklenir.

  • Pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir.

  • Pişince maydanoz eklenip karıştırılır.

  • Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir.


  • İç harcı eklenip gene hamsi dizilir.

  • Üzerine çok az sıvı yağ dökülür.

  • 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir. Bende bir Rizeli olarak yöresel yemeğimizi paylaşmak istedim. Afiyet olsun.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap