SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yurtdışına dönen Türkler için kritik uyarı!

Yurtdışına dönen Türkler için kritik uyarı!

19 Ağustos 2020 Çarşamba - 15:19




Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye’den dönen gurbetçi vatandaşlar için uyarı yaptı. Sınır kapılarında kurulan test merkezlerindeki yoğunluk ve sonuç alma sırasında yaşanan mesafe ihlali sebebiyle YTB, vatandaşlara, "testlerini öncelikle bulundukları il ve ilçelerdeki test merkezlerinde yaptırmaları" çağrısında bulundu.





Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye’den yurt dışına dönecek vatandaşlara seslendi. Sınır kapıları ve havalimanlarındaki yeni tip korona virüs (Kovid-19) test merkezlerinde yoğunluk sebebiyle Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) vatandaşlara "testlerini bulundukları il ve ilçelerdeki test merkezlerinde yaptırmaları" çağrısında bulundu.

Türkiye’nin Kovid-19'la mücadelede sağlam adımlar atmasından sonra yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla hazirandan itibaren tatillerini ana vatanlarında geçirmek için Türkiye’ye gelmeye başladı.

Haziran ayından bugüne kadar sadece Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 450 bin vatandaş Türkiye'ye geldi. Tatilini ana vatanında geçiren yurt dışında yaşayan vatandaşlar, Kurban Bayramı'nın ardından ise dönüş yolculuğuna çıkmaya başladı.

Kovid-19’la mücadeleye rağmen Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri Türkiye'den dönen vatandaşlara 14 günlük karantina uyguluyor.

Türkiye’den dönen gurbetçi vatandaşlar tedbirler kapsamında yolculuğa çıkmadan önce koronavirüs testi yaptırıyor.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap