SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yurdun tamamında etkili olacak! Meteoroloji gün verip uyardı: Sağanak, kar, toz taşınımı alarmı

Yurdun tamamında etkili olacak! Meteoroloji gün verip uyardı: Sağanak, kar, toz taşınımı alarmı

16 Ekim 2023 Pazartesi - 13:54




Meteoroloji peş peşe uyarılarda bulundu. İstanbul dahil birçok kent için alarm verildi. Orta ve Doğu Karadeniz'de akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak bekleniyor. Bitlis, Hakkari, Muş ve Van’da kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısı yapıldı. Çarşamba günü ise neredeyse yurdunun tamamı için alarm verildi. İşte beklenen hava durumu...





Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli sağanak, Samsun'un doğusu, Ordu ile Giresun çevrelerinde, Trabzon'un doğusu ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde etkili olacak.

Orta Karadeniz'de kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Doğu Karadeniz'de ise yer yer çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması beklenen yağışların etkisinin, yarın sabaha karşı azalacağı ve öğlene kadar süreceği tahmin ediliyor.

Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Gece ve yarın sabah Doğu Karadeniz’de Rize ve Artvin’de su baskınlarına dikkat edilmesi konusunda uyarı geldi.

Önümüzdeki 4 gün sıcaklıklar düşecek ancak Cuma gününden itibaren tekrar yükselecek.

KAR UAYRISI


Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Bitlis Hakkari ve Muş’ta sabah saatlerinden, Van’da ise öğle saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir.
 

TOZ TAŞIMI UYARISI

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
 


ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

Öte yandan Meteoroloji yayınladığı hava durumu haritasında çarşamba günü yurdun tamamında sağanak, yağmur, kuvvetli yağmur görüleceğini duyurdu.

KAR 30 SANTİME ULAŞTI

Ülkenin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Erciyes Dağı'nda dün sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı yüzleri güldürdü. 2 bin 800 metreden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası zirve beyaza bürünürken. kar kalınlığı ise yer yer 30 santime kadar ulaştı. Erciyes'te kar yağışı sonrası kartpostallık görüntüler oluştu.

BUGÜN 12 YARIN 6 KENTTE SARI ALARM


Meteoroloji bugün, “Artvin, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van, Zonguldak, Bartın, Düzce” için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Yarın ise “Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon” için yeniden sarı alarm verildi.
 

Ankara: Parçalı bulutlu 22

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 26


Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, yağışlar yer yer kuvvetli 23

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, yağışlar yer yer kuvvetli 22

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15


Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 26

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap