SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yunan ve Pontus'tan sonra Trabzon için sklandal söz daha... ''Cahillerin ve Vandalların yaşadığı yer!''

Yunan ve Pontus'tan sonra Trabzon için sklandal söz daha... ''Cahillerin ve Vandalların yaşadığı yer!''

Karadeniz Özel

22 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:39




AK Partili isim Uzungöl olayı için attığı skandal twitte Trabzon’a hakaret yağdırdı





AK Parti’den Ankara 3. Bölgeden milletvekili aday adayı olan Mehtap Toruntay, Trabzon'da "Kürdistan" yazılı atkılarla fotoğraf çektiren Iraklı uyruklu 9 kişiye tepki gösteren yöre halkını skandal ifadelerle hedef aldı.

Trabzon'un turistik yerlerinden Uzungöl'de Irak uyruklu 9 kişi "Kürdistan" yazılı atkılarla fotoğraf çektirmesi gerginliğe neden olmuştu. Irak uyruklu 9 kişiye yöre halkı tarafından tepki gösterilmişti.

onu ile ilgili AKP'li Mehtap Toruntay skandal bir twit attı. 1 Kasım 2015 seçiminde AKP'nin Ankara milletvekili adayı olan Toruntay, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bir Türk olarak, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine çağrımdır. Vatandaşlarınızı Trabzon gibi 'cahillerin, vandalların' yaşadığı yerlere göndermeyin, ülkenizde faaliyet yürüten Trabzonlu vandalları müteahit, tüccar, iş adamı vs.'nin faaliyetine müsade etmeyin" dedi.




AKP'li Toruntay'ın bu ifadeleri 23 Haziran'daki İstanbul seçimi öncesinde AKP çevrelerinden Ekrem İmamoğlu'na Trabzonlu olmasına nedeniyle yapılan "Yunan, Pontus" gibi ithamları akla getirdi.

Toruntay gelen tepkilerin ardından ise Twitter hesabını sadece takipçilerinin görebileceği şekilde korumalı hale getirdi.




KARADENİZ DİYOR Kİ

Trabzonluları 'Pontus', 'vandal', 'cahil' gibi iğrenç yakıştırmalarla güya aşağılamaya çalıştıklarını zannedenler bilmeliler ki; Trabzon; cihan padişahı Fatih'in fethettiği, 'disiplin' timsali Yavuz'un valilik yaptığı, 'Muhteşem Süleyman'ın doğup büyüdüğü, her sokağından, her çatısından asalet damlayan 4 bin yıllık bir şehirdir...

Trabzon; daha çocuk yaşta Kurtuluş Savaşı'na koşup geri dönemeyen cengaverlerin, neferlerin yetişip büyüdüğü yerdir... Trabzon; Samsun'a ayak bastığında, Atatürk'e kalp gücü



veren vatandaşların ilk sırasında yer alanların doğduğu topraklardır. Hem kel hem fodul moduna girip Trabzonlulara sırf çamur atmak için son olarak Uzungöl'deki olayı temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp dünyanın gözüne sokarcasına göstermeniz beyhude bir çabadan ibarettir.
 
Trabzonluların değerleri ve ilkeleriyle alay edercesine afra tafra yapmanız karşısında biliniz ki, hak ettiğiniz ödülü milletten sandıkta alacaksınız!

Beğendim
7
Sevdim
0
Beğenmedim
13
Üzgün
4
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap