SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yunan bakan itiraf etti : Erdoğan'dan izin istedim!

Yunan bakan itiraf etti : Erdoğan'dan izin istedim!

12 Haziran 2023 Pazartesi - 16:04




'Erdoğan'ın sınırların dışındaki açık cepheleri' ve 'Başkan'ın itfaiyecileri' başlıklarıyla analizlere yer veren Yunan medyası, Dışişleri Bakanı Dendias'ın perde arkasını araladığı iki ayrı olayı yazdı.





Türkiye'de ilan edilen yeni kabineye ilginin artarak devam ettiği Yunan medyasında, Ankara'nın gelecek beş yılda atacağı adımlar tahmin edilmeye çalışılıyor.

Yunan Ta Nea gazetesi, 'Meydan okumalar: Erdoğan'ın sınırların dışındaki açık cepheleri' başlıklı analizinde, Türkiye'nin geride kalan beş yıldaki 'agresif' politikayla elde ettiği kazanımları sağlamlaştırmayı hedefleyeceği belirtildi. 'Yapabilecek mi? Ve ne boyutta?' sorularını yönelten analiz, Ankara'nın Rusya ve Çin'le gelişen ilişkilerinin Batı ile bir kopuşa sürüklenmeden devam etmesinin mümkün olmadığı savunuldu.

Kathimerini gazetesi, 'Başkan'ın itfaiyecileri' başlıklı analizinde Türkiye'deki yeni kabineyi mercek altına aldı ve özellikle Dışişleri Bakanlığı ile gizli servis MİT'e odaklandı. Atina merkezli Uluslararası İlişkiler Enstitütüsü direktörü Prof. Konstantinos Philis imzalı analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliyle birlikte Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat teşkilatında çok güçlü bir ikili oluşturduğu yorumu yapıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı güvenilir şahıslar ve omurga sahibi karakterler olarak tanımlayan analiz, ikilinin Erdoğan'ı önemli ölçüde etkilediğini dile getirdi. Prof. Philis, Kalın ve özellikle Fidan'ın Ankara'nın sorun yaşadığı Körfez ülkeleri, İsrail ve Mısır gibi 'zor vakalar'ın çözümünde öne çıktığını da kaydetti.

'PENCERENİN AÇIK KALMASINI UMUYORUM'


Kathimerini'ye bir röportaj veren eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise, Haziran 2022'de İspanyanın başkenti Madrid'de gerçekleşen tarihi NATO Zirvesi'nde yaşananların perde arkasını anlattı. İsveç ile komşusu Finlandiya'nın üyelik başvurusunun damga vurduğu ve Türkiye'nin kilit rol oynadığı zirvede, Ankara ve Atina arasında beklenmedik bir hat kuruldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap