SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yüksekova'da gergin anlar

Yüksekova'da gergin anlar

07 Aralık 2013 Cumartesi - 10:38




Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, PKK üyelerine ait mezarların saldırıya uğradığı gerekçesiyle sokağa dökülen grup, polisle çatıştı, olaylarda 2 kişi ö





PKK üyelerine ait mezarların tahrip edilmesini protesto eden kalabalık, düzenlenen yürüyüşün ardından şehir merkezinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından, polise ait zırhlı araca havai fişeklerle saldıran gruba polis plastik mermi, gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Göstericilerin taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. YÜKSEKOVA’DA ÇIKAN OLAYLARDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda ölen 2 kişinin yakınları ile polisler arasında hastane önünde gerginlik çıktı. Yüksekova’da bir grubun PKK mensuplarına ait mezarların tahrip edildiği iddiasıyla düzenlediği basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda yaralanan ve kaldırıldıkları Yüksekova Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Mehmet R.İ. ve Veysel İ.’nin yakınları hastaneye akın etti. Hastanenin acil bölümünde bekleyen Mehmet R.İ. ve Veysel İ.’nin yakınları ile polis arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın hastane bahçesinde büyümesi üzerine polisin müdahale ettiği gruptaki bazı kişiler polise taşlarla karşılık verdi. Bu sırada Acil bölümün bazı camları kırıldı. Gerginlik, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve BDP’li yöneticilerin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap