SON DAKİKA



Haber > Gündem > YSK'dan deprem bölgesine yönelik 'seçmen' açıklaması

YSK'dan deprem bölgesine yönelik 'seçmen' açıklaması

17 Ocak 2024 Çarşamba - 11:10




YSK Başkanı Ahmet Yener, deprem bölgesine yönelik açıklamalarda bulundu.





Yener "Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor" dedi.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklandı. Seçimlere 3 aydan az bir süre kalırken siyasi partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. Her seçimde gündeme gelen 'seçim güvenliği' hakkında birçok soru soru mevcut.

Özellikle 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattığı bölgede seçim güvenliği konusu en önemli başlıklardan.
Gündemdeki sorulara Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yanıt verdi.

'ÖLÜ SEÇMEN' İDDİALARINA YANIT

YSK Başkanı Yener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Deprem bölgesi de tüm Türkiye de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır. Martta deprem bölgesine gidip, geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız
Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor.
Seçim günü verilerin girildiği, güvenli ağda hizmet veren, yerli ve milli donanımlı SEÇSİS, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçiriliyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap