SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul'a daha fenası geliyor

Yeni kuvvetli yağış uyarısı! İstanbul'a daha fenası geliyor

25 Ağustos 2022 Perşembe - 15:58




Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi’nde yarın için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Uyarıda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova çevrelerine 50 kg/m2 yağış düşeceği ifade edildi. Ayrıca 17 ilde sarı kodla uyarıldı.





MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi’nde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Edirne’nin güney ilçelerinde (Enez, İpsala, Keşan, Uzunköprü, Meriç) yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağının tahmin edildiği bildirildi. Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ RADAR GÖRÜNTÜLERİNE YANSIDI

Öte yandan yarın kuvvetli yağış beklenirken tehlikeli hava radar görüntülerine de yansıdı. 

 17 İL SARI KODLA UYARILDI

Meteoroloji'den yarın 17 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve Yalova satı kodla uyarıldı.

SEL SULARINA KAPILAN 4 KİŞİ KURTARILDI


Öte yandan Bursa'nın Orhangazi ilçesinde de dün gece sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Kırsal Paşapınar Mahallesi'nde dere taştı, yakınındaki bir prefabrik evi su bastı. Evde çıkmaya çalışırken sel sularına kapılarak 300-400 metre sürüklenen 4 kişi, çevredekilerce kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bölgeye gelerek çalışmaları inceledi. Paşapınar Mahallesi muhtarı Nuran Nalbant Dursun'dan bilgi alan Aktaş, "Bu bir afet. Orhangazi ilçemizde saat 21.00'den sonra 1 saatlik dolu yağışı ve ardından gelen sağanak, Paşapınar Mahallemizde etkili oldu. Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Belediyesi, kaymakamlık, BUSKİ ve itfaiye ekipleri, olaya anında müdahale etti. Yoğun bir şekilde hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. Can kaybı ve ciddi yaralanma olmaması; en büyük tesellimiz. 4 vatandaşımız sel sularına kapılıp, yaklaşık 300-400 metre sürüklendi. Şükürler olsun, şu anda durumları iyi. Hayat normale dönmek üzere. Dere yatağının değişmesinden kaynaklanan olası tehditler var. Ekiplerimiz çalışmalara sabaha kadar kesintisiz devam edecek. Allah'ın izniyle yaralar sarılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Geçmiş olsun" dedi.

11 EV İLE 9 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Yağmurun etkisini kaybetmesinin ardından Paşapınarı Mahallesi'nde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Orhangazi Kaymakamlığı koordinesinde yapılan çalışmalarda, 11 ev ile 9 aracın hasar gördüğü belirlendi. Zarar gören altyapı ile ilgili çalışmaların da aralıksız sürdüğü bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap