SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yayla istilasına izin vermeyelim

Yayla istilasına izin vermeyelim

12 Kasım 2017 Pazar - 11:51




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarpık yapılaşmaya dikkat çekerek, “Köylerimizi, yaylalarımızı çirkin yapıların istilasına izin vermemeliyiz” dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarpık yapılaşma üzerine konuştu. Erdoğan, “Bize düşen medeniyetimizin açısından önem taşıyan her esere sahip çıkmaktır. Ayağa kaldırdığımız her eserle adeta İstanbul'u yeniden fethediyoruz. Şehirlerimiz gecekonduların, zevksiz binaların saldırısına uğradı. Başını sokacak evi olmayan insanlara estetikten bahsetmek anlamsız olabilir. Bu dönemde öncelik zorunlu ihtiyaçların karşılanmasıydı. Türkiye bu düzeyi geride bıraktı” dedi.

MÜSAADE ETMEYELİM

Erdoğan ayrıca, “Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; dikey yapılaşmaya müsaade etmeyelim. Bu konuda, mimari anlayışımızda yatay mimari esastır. Buna odaklanmamız halinde şehirlerimizin çok daha güzel olduğunu, çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Şehirlerimizin çirkin binalarla kirletilmesine daha fazla tahammül edemeyiz. Köylerimizi, yaylalarımızı çirkin yapıların istilasına izin vermemeliyiz. Sınırlarımızın içinde ve dışında tarihimizi ayağa kaldırma mücadelesi verdik. Dönemimizde yılda ortalama 250 restorasyon projesi hayata geçirildi” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap