SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yargıtay başkanlığı seçimi 3. tura kaldı

Yargıtay başkanlığı seçimi 3. tura kaldı

26 Mart 2024 Salı - 09:23




Yüksek Mahkeme, 4 yıllık bir görev süresi için yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına gitti. 5 adayın yarıştığı seçim 3'üncü tura kaldı.





24 Mart 2020'de göreve başlayan Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi doldu. Yeni Yargıtay Başkanı'nı belirlemek için Yargıtay'da sandık kuruldu ve üyeler sabah 08.00 itibarıyla oy kullanmaya başladı.

İLK TURDA SONUÇ ALINAMADI

Seçimlerin ilk turunda Yargıtay Başkanı Akarca 82, Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak 46, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 74, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 94 ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal ise 36 oy aldı. 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamayan adaylar için ikinci tura geçildi.

SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK

İlk üç oylamada sonuç alınamazsa, üçüncü oylamada en çok oy alan iki aday arasında seçim yapılacak. Dördüncü oylamaya, üçüncü oylamada en çok oy alan iki adayın yanı sıra, oyların eşit olması halinde diğer adaylar da katılabilecek. Dördüncü ve beşinci turlarda da salt çoğunluk sağlanamazsa seçim, yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla tekrarlanacak.


Öte yandan seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

YENİ YARGITAY BAŞKANI KİM OLACAK?

Heyecanla beklenen Yargıtay Başkanlık seçiminin sonucu, önümüzdeki turlarda belli olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap