SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vergisiz telefon alacaklara kötü haber: Takip sistemi kurulacak!

Vergisiz telefon alacaklara kötü haber: Takip sistemi kurulacak!

30 Eylül 2023 Cumartesi - 17:01




Öğrencilerin vergisiz telefonlarını başkasına satmamaları için bir izleme sistemi oluşturulacak. Telefon yalnızca PTT aracılığıyla alınabilecek.





Örgün öğretime kayıtlı öğrenciler için 9 bin 500 lira sınırı olan vergisiz telefon uygulamasının ayrıntıları belli olmaya başladı. Resmi Gazete’de yayımlanacak olan teknik detaylar şöyle:

ÖNCE ÖDEME YAPILACAK SONRA İADE ALINACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz"  açıklamasını yapmıştı. Bu kapsamda, telefon veya bilgisayar alanlar, bildirimde bulunduktan sonra yardım desteği kapsamında hesaplarına 5 bin 500 TL geri ödeme yapılacak. Yani fiyatın tamamı ilk önce ödenecek, daha sonra ödenen paradan iade alınacak. Peki iade nasıl alınacak?

TAKİP SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

CNN Türk’ten Duygu Ayaz Bayram’ın verdiği bilgilere göre, satışlar Pttavm.com üzerinden gerçekleştirilecek. Vergisiz telefon ve bilgisayarlar için özel bir bölüm oluşturulacak.


Öğrenciler vergisiz telefonu aldıktan sonra kullanımları izlenecek. Yani telefonların vergisinin ödenip ödenmediği ve telefonların kime ait olduğu da belirlenecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı vergisiz telefonu alan öğrencinin telefonu gerçekten kullanıp kullanmadığını takip edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap