SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vekaletle kurbanda işin cılkı çıkarıldı!

Vekaletle kurbanda işin cılkı çıkarıldı!

29 Ağustos 2017 Salı - 10:40








Biz, birbirine güvenmeyen alıcı ile satıcının yaptığı kol koparırcasına sallamaya “Pazarlık sünnet değildir” diyerek karşı çıkarken, kurban ile ilgili “vekaletle kesim” işindeki garabet gözümüzden kaçmış demek ki! Neyse ki, 2 gün kala da olsa, genç bir meslektaşımızın “Kurbanda da serbest piyasa” demesi ile “Kurbanı bize bağışlayın” diyenlerin fiyatlarına şöyle bir göz attık.

Önce onlara, yani vekaletle mümin adına kurban keserek, bir anlamda bağış toplayacakların fiyatlarına bakalım mı? Mehmetçik Vakfı: 890 TL Lösev: 860 TL Diyanet Vakfı: 850 TL Kızılay: 735 TL İHH: 620 TL.

Fiyatlara bakınca, “Gel vatandaş gel! En ucuz vekaletle kurban bizde” diyenler de çıkacak gibi. Hee! Biri çıkıp da, “Ben 500 TL vekâletle kurban kesiyorum” derse, kim itiraz edecek? Ya da, “Türkiye’de vekaletle kurban sisteminde bir hissenin ne kadar olduğunu belirleyip, ilan edecek bir yetkili merci yok mudur?” diye sorsa...

Bir arkadaşımızın her yeri afişlerle donatarak, kurbandan pay kapmaya çalışanlar karşısında, “Vekaletle kurban kesme işinin cılkını çıkardılar” sitemi haksız mı? Hatta birisinin daha da ileriye giderek; “Bu vekaletli kurbanların, Kitap’taki tarife uyup uymadıklarından şüpheliyim” bile demedi değil.

Haa; bir de IHH’nın “Gazze için hisse 1.300 TL”lik fiyatı var ki, önce ister istemez Marmara Gemisi, buraya yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğramasını ve 8 vatandaşımızı katletmesini akıllara getirmiyor, sonrasında da bu saldırı davasının Türk mahkemeleri kararıyla 20 milyon dolar karşılığında hak-hukuk davasından ve kayıtlardan silinmesini de hatırlatmıyor değil!


RACONCULARA...

Eeee, memlekette önce “eyyamcılar ile yardakçılar”, sonra “borazancılar ile dalkavuklar”, dahası “kraldan fazla kralcılar” işi bu raddeye vardırırlar ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da haklı olarak çıkıp, “Benim adıma kimse racon kesmesin.

Racon kesilecekse ben keserim” der. Dedi de! İnşallah, bu memleketin başındaki en büyük musibet olan bu eyyamcılar, yardakçılar, borazancılar, dalkavuklar ve de kraldan fazla kralcılar da bu kötü huylarından vazgeçip, Kurban Bayramı’nda da tövbe ederek kılıklarından çıkıp insan olmaya başlarlar!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap