SON DAKİKA



Haber > Gündem > Uzaya "özel ticari" görev! Bilet parası 55 milyon dolar

Uzaya "özel ticari" görev! Bilet parası 55 milyon dolar

09 Nisan 2022 Cumartesi - 12:25




Uzaya ilk özel ticari misyon gerçekleştirildi. 55 milyon dolar bilet parası ödeyen 3 kişi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na bilimsel projelerde çalışmak için gitti.





Uzaya ilk özel ticari misyon gerçekleştirildi. SpaceX, Amerikalı, Kanadalı ve İsrailli olmak üzere 3 iş insanını bir haftadan fazla sürecek uzay yolculuğu için dünya yörüngesine fırlattı.

İLK ÖZEL YOLCULAR

Cape Canaveral Uzay Üssü`nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapılan yolculukta yer alan Larry Connor, Mark Pathy ve Eytan Stibbe isimli iş insanları SpaceX`in iki yıl boyunca NASA astronotlarını taşımasının ardından uzay istasyonuna götürdüğü ilk özel yolcuları oldu.

TOPLAM 165 MİLYON DOLAR ÖDEDİLER! DİKKAT ÇEKEN RUSYA DETAYI

UUİ`nin turistik ziyaretçilerinin, roket yolculuğu, konaklama ve tüm yemekler için kişi başı 55 milyon dolar ödeyeceği, uzay istasyonunda Rusya`ya ait bölümün dışında her alanı gezebileceği belirtildi.


TRT Haber'in haberine göre; NASA`nın yıllarca uzay istasyonunu ziyaretçilere açma fikrine karşı çıkmasına karşın Rusya`nın uzun yıllardır UUİ`ye ve ondan önce Mir Uzay İstasyonu`na ziyaretçi taşıdığı biliniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap