SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ürdün’deki ABD üssüne saldırıya liderlerden tepki

Ürdün’deki ABD üssüne saldırıya liderlerden tepki

29 Ocak 2024 Pazartesi - 10:05




ABD'nin Ürdün'deki üssüne drone saldırısı düzenlenmesi sonucu 3 asker hayatını kaybetmiş, 34 asker ise yaralanmıştı. ABD'deki ve dünyadaki siyasetçiler saldırıyı kınayarak, önemli açıklamalarda bulundu.





ABD'li yetkililer dün Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen insansız hava aracı saldırısının İran destekli militanlarla bağlantılı olduklarını açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre saldırıda üç ABD askeri hayatını kaybederken, 34 asker ise yaralanmıştı. Saldırıların ardından dünya liderlerinden olayla ilgili açıklama yapıldı.

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada, "Kaybettiğimiz üç Amerikalı asker, vatanseverdi. Ve onların büyük fedakarlıkları milletimiz tarafından asla unutulmayacak.Terörle mücadele konusundaki kararlılıklarını sürdüreceğiz. Ve hiç şüpheniz olmasın, herkesi sorumlu tutacağız. İstediğimiz zaman ve şekilde hesap soracağız" dedi.

ABD eski Başkanı Donald Trump, "Ürdün'deki bir ABD Askeri Tesisine yapılan insansız hava aracı saldırısı, 3 Amerikalı askerin ölümü ve daha fazlasının yaralanması, Amerika için korkunç bir güne işaret ediyor. ABD'ye yapılan bu küstah saldırı, Joe Biden'ın zayıflığının bir başka korkunç ve trajik sonucudur" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin yaptığı açıklamada, "ABD kuvvetlerine yönelik devam eden bu saldırılardan İran destekli milisler sorumludur ve biz de kendi seçtiğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz" dedi.

ABD Senato Lideri Mitch McConnell, "Dün gece, Amerika'nın düşmanlarını caydırmadaki başarısızlığın maliyeti bir kez daha Amerikalıların hayatlarıyla ölçüldü. Bu şiddetli saldırganlığa tereddütle ve yarı önlemlerle karşılık vermeye devam etmeyi göze alamayız. İran'ı davranışını değiştirmeye zorlamak için Amerikan gücünü kullanmaya hazırız. Düşmanlarımız cesaretlendi" ifadelerini kullandı.

İRAN HESAP VERMELİ

Saldırı sonrası Mısır Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Mısır, Ürdün Haşimi Krallığı'nın güvenliğini ve istikrarını tehdit eden her türlü terör eylemini güçlü bir şekilde kınıyor. Terörizmin her türlüsüne karşı çıkmanın ve terörizmin tüm tezahürlerini reddetmenin gerekliliğini vurguluyoruz" sözlerine yer verdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise "Değerlerimiz doğrultusunda bir aradayız ve ortak düşmana karşı savaşıyoruz. Onların fedakarlıkları her zaman hatırlanacak. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

ABD Senato üyesi Roger Wicker ise yaptığı açıklamada, "Saldırıya İran hedeflerine ve liderlerine saldırarak yanıt vermeliyiz. Biden yönetiminin şu ana kadar verdiği yanıtlar yalnızca daha fazla saldırıya davetiye çıkardı" ifadesini kullandı.

ABD Senato üyesi ve Silahlı Hizmetler Komite üyesi Jacky Rosen açıklamasında, "İran hesap vermeli" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap