SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ülke büyüklüğündeki Kıyamet Buzulu, 10 yıl içinde çökecek

Ülke büyüklüğündeki Kıyamet Buzulu, 10 yıl içinde çökecek

28 Aralık 2021 Salı - 09:42




Bilim insanları, Antarktika’daki ülke büyüklüğündeki Kıyamet Buzulu'nun 10 yıl içerisinde çökebileceğini ve dünyayı felakete sürükleyebileceğini açıkladı.





Küresel ısınma ile birlikte Dünya'nın ortalama sıcaklıkları, her geçen yıl yükselmeye devam ediyor. Bu durum, özellikle kutuplardaki buzulların hızla erimesine neden oluyor.

“Kıyamet Buzulu” olarak adlandırılan Batı Antarktika'daki Thwaites buzulunu inceleyen bilim insanları, korkunç açıklamalar yaptı.

Geçtiğimiz günlerde, Thwaites’in ön kısmında, sadece beş yıl içinde kırılmasına yol açabilecek 'endişe verici bir çatlak' bulunduğunu açıklanmıştı.

Araştırmacılar, Thwaites Buzulu’nun dinozorların sonunu getiren göktaşından bu yana Dünya’da yaşanan en büyük felaket olabileceğini belirtiyor.

10 YIL İÇİNDE ÇÖKME RİSKİ VAR


Araştırmacılar, İngiltere büyüklüğündeki bu buzulun 10 yıl içinde tamamen çökebileceğini ifade ediyor.

Bu durum yaşanırsa, dünyayı felakete sürükleyecek olayların arka arkaya geleceği tahmin ediliyor.

Dünyanın en büyük buzulu olan Thwaites, çökmesi halinde tek başına okyanus seviyesini 60 cm yükseltebilir. Çökme anında etrafındaki buzulları da yanında götürdüğü takdirde bu seviyenin 3 metreye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap