SON DAKİKA



Haber > Gündem > Üç koldan girdiler! Bayrağı astılar

Üç koldan girdiler! Bayrağı astılar

05 Kasım 2016 Cumartesi - 14:14




Irak güçleri Musul'un güneydoğusunda bulundan Hammam el-Alil'e üç koldan girmeye başladı.





Irak devlet televizyonunun haberine göre Irak güçleri Musul'un güneydoğusunda bulundan Hammam el-Alil'e üç koldan girmeye başladı. Irak güçlerinin Musul'a bağlı stratejik önemdeki Hammam el-Alil nahiyesini terör örgütü DEAŞ'tan geri aldığı belirtildi.

Irak devlet televizyonunun haberine göre, Irak ordusu ve polis güçleri sabah üç koldan girdikleri Musul'un güneyindeki Hammam el-Alil'de kontrolü sağladı. Güvenlik güçlerinin nahiyedeki hükümet binalarına Irak bayrağı astığı ifade edildi.

Irak güçlerinin terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un güneyindeki "son kalesi" olarak bilinen Hammam el-Alil nahiyesine girmeye başladığı bildirildmişti.

Ninova Operasyonları Komutanlığından yapılan açıklamada da "Güçlerimiz, teröristlerin birinci savunma hattını kırarak Hammam el-Alil'e doğru tüm kollardan hızlıca ilerliyor." denilmişti.

DEAŞ'TAN KAÇANLARA KORKUNÇ SALDIRI


Irak polis güçlerinin de Hammam el-Alil'in batısındaki Suvadi köyünü geri aldığı aktarıldı. DEAŞ'ın Musul'un güneyindeki son kalesi olarak bilinen Hammam el-Alil, Musul kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

ŞİMDİYE KADAR 165 BÖLGE TEMİZLENDİ

Devlet televizyonundan yayınlanan Irak ordusuna bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığının yazılı açıklamasında, operasyonun başladığı 17 Ekim'den 4 Kasım tarihine kadar geçen sürede Musul kent merkezinin çevresindeki 165 bölgenin DEAŞ'tan temizlendiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap