SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Türkiye'nin Sibirya'sı! Kar kendini gösterdi

'Türkiye'nin Sibirya'sı! Kar kendini gösterdi

21 Kasım 2023 Salı - 13:28




Türkiye’nin Sibirya’sı olarak bilinen Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerlerinden Sivas’ın İmranlı ilçesinde kar yağışı etkili oldu.





Türkiye'de en düşük sıcaklıkların ölçüldüğü Sivas’ın İmranlı ilçesinde mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu. Kış aylarında hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü İmranlı'da ilçe sakinleri güne beyaz örtüyle uyandı. Yollar ve caddeler beyaza bürünürken, park halindeki araçlar kar altında kaldı.

  Türkiyenin Sibiryası Kar kendini gösterdi

 

Hava sıcaklığın sıfırın altında bir dereceye düştüğü ilçede çatılarda buz sarkıtları oluştu. Kar kalınlığın 10 santimetreyi buldu ilçede vatandaşlar yağan karın altında çay içerek karın keyfini çıkardı. Öte yandan Sivas kent merkezine de mevsimin ilk karı yağdı.

 


Türkiyenin Sibiryası Kar kendini gösterdi

   

ARTVİN'DE ANİ KAR YAĞIŞI ZOR ANLAR YAŞATTI

 Artvin'in yaylalarında küçükbaş hayvan besiciliği yapan sürü sahipleri ani bastıran kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Meralar beyaz örtüyle kaplanırken, sürüler ise kar altında yiyecek aradı.

Artvin'de dün gece başlayan ve etkili olan kar yağışı yaylalarda bulunan sürü sahiplerini olumsuz etkiledi. Ardanuç ilçesinde besicilikle uğraşan Serkan Altunkaya, Boyalı Köyü yaylasında sürüsüyle kara teslim oldu. Bir başka besici Deniz Nehir Aksoy ise bin koyunuyla Merkez Yukarı Maden köyünde kar engeliyle karşılaştı.

 


Türkiyenin Sibiryası Kar kendini gösterdi

 

Kar ve yoğun tipi nedeniyle sürü ilerlemede zorlanırken, yiyecek bulmak için karın altında kalan otları otlamak zorunda kalıyor. Yaz aylarını yaylada sürülerini otlatarak geçiren besiciler, ani bastıran karla yağışı nedeniyle kar yağışı durunca rakımı daha düşük ve karın yağmadığı yaylalara inecek.

  Türkiyenin Sibiryası Kar kendini gösterdi

 

ARDAHAN’DA KARTPOSTALLIK KAR MANZARALARI


Ardahan’da dün itibari ile etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kentte doyumsuz kış manzaraları ortaya çıkardı. Kent merkezindeki Milli Egemenlik parkında bulunan ağaçların üzerleri karla kaplanınca, eşsiz görüntüler oluştu.

  Türkiyenin Sibiryası Kar kendini gösterdi

 

Serhat illerinden olan Ardahan’ın karla tanışmasıyla kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığını söyleyen Murat Arabul, ‘’Yaz aylarında yeşile bürünen Ardahan ovası ve etrafını çevreleyen dağların, kış aylarında ise tamamen beyaza bürünüyor. Özellikle kış turizmine çıkacak olan turistler Ardahan’ı tercih etmelerinin bir sebebi var? Özellikle Çıldır Gölü’nde atlı kızaklarla tur heyecanı, Yalnızçam kayak tesisleri, Şeytan Kalesi ve Kura vadisi tercih sebeplerinden. Yani kısacası kar Ardahan’a gerçekten yakışıyor’’ dedi.
 

 



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap