SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'nin milli gurur göreve başladı! Yunanistan sınırı ona emanet!

Türkiye'nin milli gurur göreve başladı! Yunanistan sınırı ona emanet!

08 Şubat 2022 Salı - 09:19




Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kullanımı için yerli imkanlarla üretilen Kontrol Bot-5 (KB-5), Türkiye - Yunanistan deniz yan hududu olan Edirne’nin Enez ilçesinde göreve başladı.





Antalya'daki Ares Tersanesi'nde ‘yeni tip kontrol bot projesi’ kapsamında üretilen KB-5, 27 Ocak'ta Enez’de konuşlu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı bünyesinde hizmete girdi. Türkiye'nin milli gurur göreve başladı! Yunanistan sınırı ona emanet! - Resim: 2
Türkiye'nin milli gurur göreve başladı! Yunanistan sınırı ona emanet! - Resim: 3

12 metre boyundaki KB-5, 35 deniz mili maksimum sürate ulaşabiliyor. İktisadi sürati 24 deniz mili olan botun, radar, elektronik harita, termal kamera ve 450 beygir güç üreten 2 motoru bulunuyor.

Hamilton su jeti sistemi ve kurtarma platformuna sahip, 3 mürettebat ve 14 kazazede taşıma kapasiteli KB-5, ortalama 200 deniz mili seyir sığası ile zorlu deniz şartlarında görev yapma özelliğine sahip. Enez'de hizmet vermeye başlayan KB-5’in, Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterine giren 5’inci bot olduğu bildirildi.
Türkiye'nin milli gurur göreve başladı! Yunanistan sınırı ona emanet! - Resim: 4

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla botun kullanılmaya başlandığını açıkladı. İba, yaptığı paylaşımda, "Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen KB-5 kontrol tipi botumuz, Enez Sahil Güvenlik Bot Komutanlığımızın envanterine girmiş bulunuyor.
Türkiye'nin milli gurur göreve başladı! Yunanistan sınırı ona emanet! - Resim: 5


Mavi Vatan'da kara sularımızda, dosta güven, düşmana korku salmaya devam. Milli hamlelerimizle gurur duymaya devam" ifadelerini kullandı.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap