SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'nin ilk cep uydusu yarın uzaya fırlatılıyor!

Türkiye'nin ilk cep uydusu yarın uzaya fırlatılıyor!

12 Ocak 2022 Çarşamba - 16:56




Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Grizu-263 Uzay Takımı'nın tasarladığı Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A, SpaceX Falcon 9 roketiyle yarın uzaya gönderiliyor.





CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Takım danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, " Uydumuzla birlikte aslında bir son değil yeni bir başlangıç olacağını düşünüyorum. Daha büyük hayallerin peşinden koşmaya devam edeceğiz.
Maliyetler önemliydi. Takım uydular gönderildiği zaman çok düşük maliyetlerle global bir kapsama alanına sahip oluyorsunuz. Teknoloji bakımından farklı bir bakış açısı olacaktır." dedi.

"ABD'DE FIRLATILMAYI BEKLİYOR"

Grizu- 263 Takım Kaptanı Muzaffer Duysal ise yaptığı açıklamada, "Uydumuz şu an ABD’de SpaceX Falcon 9 roketinde fırlatılmayı bekliyor. Çok heyecanlıyız. Öncelikle bir yarışmaya katılmaya karar vermiştik ve ABD’deki yarışmalara katıldık 2 kez dünya 2’ncisi olduk. Bu cep uydusudur aslında mühendislik modeli bunu göndereceğiz. Bu dünya üzerinde en küçük uydu standartıdır. Üzerindeki bütün kartları yerli ve milli olarak geliştirdik. Yeni teknolojileri denemek istiyoruz. Dijital tarım, lojistik alanlarında da ülkemize kazandırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap