SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'nin ilk 'Atık Pil' tesisi hizmete açıldı

Türkiye'nin ilk 'Atık Pil' tesisi hizmete açıldı

12 Mayıs 2016 Perşembe - 16:20




Kocaeli'de 3 milyon liraya mal olan Türkiye'nin ilk Atık Pil Geri Kazanım Tesisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla açıldı.





Atık pillerin çevre kirliliğine neden olmayacak şekilde geri kazanım ve berterafının gerçekleştirilmesini amaçlayan TÜBİTAK MAM Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ortaklaşa yaptığı, işletmeciliğini de Exitcom adlı firmanın yapacağı yaklaşık 3 milyon liraya mal olan tesisin açılışı gerçkleştirildi.

Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanı Ahmet Varır, TUBİTAK MAM Başkanı Doç. Dr. Bahadır Tunaboylu, Exıtcom firması Genel Müdürü Murat Ilgar ve vatandaşlar katıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap