SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

13 Nisan 2024 Cumartesi - 12:41




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





RAMAZAN BAYRAMI TATİLİNİN İLK 6 GÜNÜNDE 48 CAN KAYBI, 6 BİN 184 YARALI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 6 gününde yaşanan trafik kazalarında 48 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ANTALYA'DA TELEFERİK FACİASI: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 7 KİŞİ YARALANDI

Antalya Konyaaltı'nda Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki teleferiğin direklerinden biri yerinden koparak kabine çarptı. Kabinin tabanının kopmasıyla içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten yere düştü. Kazada kabinde bulunanlardan 1 kişi yaşamını yitirirken 7 kişi de yaralandı.

BAKAN YERLİKAYA: "ANTALYA'DA TELEFERİKTE MAHSUR KALANLARDAN 112 KİŞİ BAŞARIYLA KURTARILDI"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.15 itibarıyla Antalya'daki teleferik kazasında asılı kalan kabinlerden 112 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Yerlikaya, “Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

ÖZGÜR     ÖZEL     HEYET     GÖREVLENDİRDİ:     CHP'Lİ    VEKİLLER,     TELEFERİK     KAZASININ ARAŞTIRILMASI İÇİN ANTALYA'YA GİTTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan teleferik kazasını araştırmak üzere, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer ve Deniz Yavuzyılmaz ile birlikte 10 milletvekilinden oluşan bir heyetin görevlendirildiğini bildirdi.

AFAD'DAN      AÇIKLAMA:      ANTALYA'DAKİ      TELEFERİK       SAHASINA      366       PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan kişiler için kurtarma çalışmalarının 366 personel tarafından sürdürüldüğünü bildirdi.

ERZİNCAN İLİÇ'TEKİ MADEN FACİASINDA İKİNCİ AY: 8 İŞÇİYE HÂLÂ ULAŞILAMADI

Erzincan'ın İliç ilçesin'de Anagold şirketinin işlettiği Çöpler Altın Madeni'nde 13 Şubat tarihinde yaşanan toprak kayması sonucu dokuz işçi enkaz altında kalmıştı. Olayın üzerinden geçen 53 günün ardından, işçilerden Uğur Yıldız'ın cansız bedeni bulunurken, diğer sekiz işçinin yerini belirleme çalışmaları devam ediyor.

AKŞENER: YSK TARİHİNE BİR LEKE DAHA SÜRMÜŞTÜR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yüksek Seçim Kurulu, Orduluların iradesini yok sayarak kendi tarihine bir leke daha sürmüştür" açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANLIĞI’NA ADAY OLAN KORAY AYDIN: KURULTAYI ERTELEME GİRİŞİMİ İKTİDARIN YAZDIĞI TANIDIK BİR TİYATRO!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 27 Nisan’da yapılacak seçimli olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamasından sonra, genel başkanlık için yarış başladı. Genel Başkanlığa adaylığını koyan Ankara Milletvekili Koray Aydın, olağanüstü kurultayın iptal edilmesi girişimlerinin “iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro” olduğunu söyledi. Aydın, “Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacaktır” dedi.

“ERDOĞAN’IN AKŞENER’E ‘GÖREVE DEVAM ET’ DEDİĞİ” İDDİASINA YALANLAMA: “BAYRAMLAŞMA DIŞINDA İÇERİĞİ OLMAYAN GÖRÜŞME BİR ALGI OPERASYONUNA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Politikyol sitesinde imzasız olarak yayınlanan ve medyada dolaşıma giren “Erdoğan ile Akşener'in bayramlaşma görüşmesinde, Erdoğan İYİ Parti kongresi hakkında Akşener'e "Bırakmamanız daha isabetli olabilir" dedi” kulis haberini KRT’den Hasan Basri Akdemir, Erdoğan ve Akşener cephelerine sordu. Cumhurbaşkanlığı kaynakları: “Kesinlikle söz konusu değil.” Akşener’e yakın iki isim: “Asla böyle bir konu yok. Böyle bir görüşme de olmadı. Tamamen kasıtlı olarak yapılan bir haber”. İYİ Parti: "Bayramlaşma dışında bir içeriği bulunmayan bu görüşme, farklı saiklerle partimize yönelik bir algı operasyonuna dönüştürülmüştür."

AKP’DEN BAYRAM SONRASI İLK GÜNDEM YENİ ANAYASA

22 yıl sonra ikinci parti konumuna düşen AKP’de 31 Mat seçimlerine ilişkin değerlendirme süreci sürerken, partinin beklenen yeni anayasa çalışmalarına bayramdan sonra başlaması bekleniyor. İlk adım TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un partilere ziyaretiyle gelecek.

İMAMOĞLU TRABZON'DA KONUŞTU: BENİ GEÇECEK ADAM DOĞMADI KARDEŞİM

Bayramın üçüncü gününde memleketi Trabzon'da miting yapan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hemşerileriyle bir araya geldikten sonra "Beni geçecek adam doğmadı kardeşim" diye konuştu.

DEM PARTİ’DEN ÇAĞRI: KOBANİ KUMPAS DAVASINDA ÖZGÜRLÜKLERDEN YANA TUTUM ALIN!

DEM Parti, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani davasının 17 Nisan’da görülecek karar duruşması için “Özgürlüklerden yana tutum alın” çağrısı yaptı.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU; OPERASYON 4 GÜN SÜRDÜ, 2 BİN 756 KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde 4 gündür devam eden, aranan şahıslara yönelik düzenlenen “ÇEMBER-17” operasyonlarında, arama kaydı bulunan 2 bin 756 firarinin yakalandığını duyurdu.

KIZILBÜK’TEKİ DEVREMÜLK İNŞAATI, 55 YENİ RUHSAT İLE PROJE 205 BİN METREKARE BÜYÜKLÜĞE ULAŞTI!

Milli Park sınırları içinde olmasına karşın başlayan ve tüm tepkilere rağmen devam eden Muğla’da Sinpaş Grubu’nun, Marmaris İçmeler’deki Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi, 10 kat yüksekliğe ve 205 bin metrekarelik büyüklüğe ulaştı. Gazete Oksijen yazarı Ali Boratav, söz konusu projeyle ilgili sorunları aktardığı bugünkü “Bu garabeti kimse görmüyor mu?” başlıklı yazısında tepkisini “Bir kitap olur ama Marmaris geri gelmez” diye uyardı.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ İŞÇİLERİNİN HAK EYLEMİNE MAHALLELİ DE DESTEK VERDİ: MAZBATASINI ALMADAN HAKLARINI ALIYOR, İŞÇİLERİN HAKLARINI KİMSE YİYEMEZ

Ankara'da Altındağ Belediyesi işçilerinin Ramazan Bayramı’nda da yürüttükleri hak arama mücadelesine ilçede yaşayan vatandaşlar da destek verdi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye tepki gösteren vatandaşlar, işçilerin yanında olduklarını, gerekirse mahallede biriken çöpleri kendilerinin temizleyeceğini ifade etti. Bir mahalleli, “Gerekirse Altındağ’ın bütün çöpünü biz çekeriz ama işçilerin hakkını kimse yiyemez. İşçiyiz, emekçiyiz. Onların arkasındayız” dedi.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

ASO ANKARA'YA 1,2 MİLYON METREKARELİK TEKNOLOJİ ÜSSÜ KURUYOR

Ankara Sanayi Odası (ASO) Temelli Sanayi Havzası bölgesinin yakınında 1,2 milyon metrekare alanda Ankara Teknoloji Üssü kuracak.

ENFLASYON ATM'LERİ DE VURDU: BU BANKNOTLAR ARTIK ÇEKİLEMEYECEK

Yüksek enflasyon ve artan hayat maliyetleri nedeniyle, 200 liralık banknotların kullanımının artması, bankaları 10 ve 20 TL'lik banknotları ATM'lerde yer vermeme kararı almaya itti. Bankaların bu yeni uygulaması, bayram sonrasında Türkiye'nin dört bir yanındaki ATM'lere yayılacak. Böylece, vatandaşlar artık ATM'lerden 10 ve 20 TL yerine, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar çekebilecekler.

EVLİLİK CEP YAKIYOR: EV KURMA MALİYETİ BU YIL 500 BİN TL!

Yüksek enflasyonla birlikte neredeyse her sektöre birbiri ardına gelen zamlar evlenecek çiftleri zora soktu. Taksit sınırlaması düzenlemesiyle de birlikte evlenmeyi planlayan gençler masrafların altından nasıl kalkacağını kara kara düşünüyor. Çünkü geçen yıl ortalama kalitede eşyalarla bir ev kurmanın maliyeti 300 bin TL civarındayken bu yıl 450-500 bin TL’yi buldu. Düğün masraflarını da ekleyince evlenmenin maliyeti 600 bin TL’ye yaklaştı.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

TRT EKİBİNİN DE İÇİNDE OLDUĞU BİR GRUP GAZETECİ, İSRAİL’İN HAVA SALDIRISINDA YARALANDI

İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısı sonucu aralarında TRT Arabi'den kameraman Sami Şehade ve muhabir Sami Berhum'un da bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı.

BM'DEN İSRAİL'İN TRT EKİBİNE SALDIRISINA İLİŞKİN "GÜVENİLİR" SORUŞTURMA TALEBİ

Açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM) de İsrail'in TRT ekibine saldırısının, Gazze'de gazetecilerin karşılaştığı tehlikeleri açık bir şekilde gösterdiğini belirtti. BM, saldırıya ilişkin şeffaf ve güvenilir soruşturma istedi.

AMERİKAN İSTİHBARATI: İRAN, HER AN İSRAİL’İ MİSİLLEME İÇİN VURABİLİR

Ortadoğu’da yine savaş sirenleri çalıyor. İsrail’in Şam’daki İran elçilik binalarına hava saldırısında üst düzey Devrim Muhafızı komutanlarını öldürmesinden sonra misilleme açıklaması bizzat İran’ın dini lideri Hamaney’den gelmişti. Hamaney bu sözünü bayram namazı hutbesinde de tekrarladı. ABD istihbarat birimleri, göre İran ya da vekil örgütlerin İsrail'deki askeri ve hükümet hedeflerine yönelik bir füze ya da insansız hava aracı saldırısıyakın. İsrail, İran’a cevap vereceğini açıklamıştı.

ABD BAŞKANI BIDEN: "İSRAİL'İN SAVUNULMASINA YARDIM EDECEĞİZ, İRAN BAŞARILI OLAMAYACAK"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğunu vurmasının ardından İran'ın misilleme yapacağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, her an saldırı olabileceğini belirterek, "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İsrail'i destekleyeceğiz. İsrail'in savunulmasına yardım edeceğiz ve İran başarılı olamayacak" açıklamasını yaptı.

GUTERRES'TEN İRAN-İSRAİL GERGİNLİĞİNDE İTİDAL ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vuran İsrail'e karşılık vermeye hazırlandığına ilişkin haberleri yakından takip ettiği itidal çağrısında bulunduğu bildirildi.

HİZBULLAH İSRAİL ÜSSÜNE KATYUŞA ROKETLERİYLE SALDIRI DÜZENLEDİ

İran'ın İsrail'e yönelik olası saldırısı beklenirken Lübnan'daki Hizbullah güçleri akşam saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üsse yaklaşık 40 Katyuşa roketi ile saldırı düzenledi. Roketlerin bir kısmının İsrail hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği görüldü.

BATI ŞERİA'DA İSRAİLLİ BİR GENÇ KAYBOLDU, YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI, ORDU MÜDAHALE ETTİ: BİRİ HAMAS KOMUTANI OLMAK ÜZERE İKİ KİŞİ ÖLDÜ

İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da kayıp bir genci arama çalışmaları sırasında şiddet olayları patlak verdi ve Yahudi yerleşimcilerle çıkan çatışmalarda iki Filistinli öldü, 25 kişi de yaralandı.

MAZLUM ABDİ: “MOSKOVA SALDIRISINDAN SONRA RUS ASKERİ YETKİLİLER IŞİD’E KARŞI BİZİMLE TEMASA GEÇTİ”

YPG/ SDG (Suriye Demokratik Güçleri) komutanı Mazlum Abdi, Al-Monitor’dan Amberin Zaman’a konuştu: “Moskova saldırısından sonra birçok Rus askeri lideri bizimle temasa geçti ve IŞİD tehdidi konusunda bilgi alışverişinde bulunduk”, “Gazze'deki çatışma IŞİD’in tekrardan güçlenmesine yol açtı”, “ABD'li yetkililer şu anda Suriye'den çekilme planının bulunmadığı konusunda ısrar ediyor.” “Petrol gelirlerimiz yarı yarıya azaldı.”

AB YENİ GÖÇ REFORMUNU ONAYLADI: KABUL ORANI %20’NİN ALTINDA OLAN ÜLKELERDEN GELEN MÜLTECİLER DAHA KOLAY SINIR DIŞI EDİLEBİLECEK, MÜLTECİLER ÜYE ÜLKELER ARASINDA ‘DAĞITILABİLECEK’

Avrupa Birliği üyesi 27 ülkeyle sekiz yıl süren zorlu müzakerelerin ardından, Avrupa Parlamentosu, sığınmacı politikasını değiştirecek reformu onayladı. Tasarıda, kabul oranı yüzde 20’nin altında olan ülkelerden gelen mülteciler için şartlar daha zor hale getiriliyor ve sınır dışı işlemi kolaylaşıyor. 2023 yılında 89.970 başvuru ile toplam iltica başvurularının
%8,6’sını yapan Türk vatandaşlarının kabul oranı %15.

ALTUN'DAN İSRAİL'E TEPKİ: BU BİR TERÖRDÜR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail ordusunun Gazze'de TRT Arabi ekibine yönelik saldırısına ilişkin, "Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu bir terördür." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap