SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

06 Nisan 2024 Cumartesi - 11:48




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





ERZİNCAN’DAKİ MADEN FACİASINDA TOPRAK ALTINDA KALAN İŞÇİLERDEN BİRİNE 53 GÜN SONRA ULAŞILDI

Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta meydana gelen ve 9 işçinin toprağın altında kalmasıyla sonuçlanan faciada, 53 gün sonra bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

İSTANBUL'DAKİ YANGIN FACİASI: 8 KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul Gayrettepe'de 2 Mart'ta, 16 katlı binanın alt katında bulunan Masquerade isimli gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 işçinin ölümüne neden olan yangına ilişkin gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 11 kişiden 8'i tutuklandı

İSRAİL İSTİHBARAT UNSURLARINA BİLGİ AKTARDIĞI TESPİT EDİLEN 8 KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail istihbarat unsurlarına bilgi aktardığı tespit edilen 8 şüphelinin "Köstebek-3 Operasyonu"nda gözaltına alındığını, bunlardan 2'sinin tutuklandığını bildirdi.

CHP’DEN HATAY İL SEÇİM KURULU’NUN MAZBATAYI AKP ADAYI ÖNTÜRK’E VERME KARARINA TEPKİ: İTİRAZ SÜRESİ DEVAM EDERKEN BU MAZBATA MEŞRU DEĞİLDİR

CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde itiraz süresi devam ederken Hatay İl Seçim Kurulu’nun mazbatayı AKP Adayı Mehmet Öntürk’e verme kararı almasına tepki gösterdi. CHP’den yapılan açıklamada, “İl seçim kurulunun itiraz sürsi devam ederken verdiği bu mazbata meşru değildir” denildi. CHP, YSK'ya itirazların devam etmesinden dolayı mazbatanın verilmesinin engellenmesi için yarın sabah 08.00'de başvuru yapılacağını açıkladı.

ÖZEL'DEN YSK'YA HATAY TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da itiraz süreci devam etmesine karşın mazbata verilmesi çabasının seçim hukukuna açıkça aykırı olduğunu belirterek, "Tüm seçim kurulu hakimlerine sesleniyorum hukuka uyun, Hatay halkının iradesine saygı duyun." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, "SÜREKLİ AHLAK TÜCCARLIĞI YAPANLAR BEŞİKTAŞ'TA HAYATINI KAYBEDEN 29 KİŞİYLE İLGİLİ TEK CÜMLE KURMADI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sürekli ahlak tüccarlığı yapan, işçinin emekçinin hakkından bahseden çevreler, önceki gün Beşiktaş'ta hayatını kaybeden 29 kişiyle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar. Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki savcılarımızla bunu takip ediyoruz" açıklamasını yaptı.

AKŞENER: DÜRÜST OLDUĞUNA İNANIP SEÇİLMESİNE VESİLE OLDUĞUMUZ KİŞİLERİN BİRER HIRSIZ OLDUĞUNU ANLADIK

Akşener, İYİ Partiden Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı'yı kutlamak ve belediyeyi ziyaret etmek için bugün Nevşehir'e gitti. Akşener, burada yaptığı konuşmada, "Hepimiz dürüstlük nutukları atıp, dürüst olduğuna inanıp seçilmesine vesile olduğumuz kişilerin daha sonra kocaman birer hırsız olduğunu anladığımız çektiğimiz acıları anlatmam mümkün değil. Mesela ben çok üzgünüm. Aldığımız oy oranı, kazandığımız yerlerin azlığı ve çokluğu üzerinden değil. O sizin, milletimizin bize verdiği bir mesaj. O mesajı alır, düşünür, değerlendiririz. Ama bugün burada tahmin edemeyeceğiniz bir mutluluk yaşıyorum. Bir hakkın iadesi var" dedi.

AKŞENER NEVŞEHİR’DE: “OY ORANINA ÜZÜLÜYORUZ. AMA ALDIĞIMIZ YERLERE BAKTIĞIMIZDA SEVİNÇTEN UÇUYORUZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin merkez belediyesini kazandığı tek yer olan Nevşehir’e teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Belediye Başkanlığı’na giden Akşener, Başkan Rasim Arı ile bir araya geldi. Akşener, “Seçim sonuçlarını bir şekilde değerlendirdik. Oy oranına baktığımızda üzülüyoruz. Ama aldığımız yerlere de baktığımızda sevinçten uçuyoruz” dedi.

İYİ PARTİ'DE KURULTAY TARİHİ BELLİ OLDU

Seçim sonuçlarının ardından Olağanüstü Kurultay kararı alan İYİ Parti’de kurultay tarihi kesinleşti. İYİ Parti'de kurultay 27 Nisan'da yapılacak.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU:“YA İSLAM ÜLKELERİ OLARAK BİR VE BERABER OLACAĞIZ, YA DA HER GÜN BİR BAŞKA İSLAM BELDESİNİN ATEŞE VERİLMESİNİ ÇARESİZCE SEYREDECEĞİZ!”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gazze'de tüm insanlığın gözü önünde soykırımın yaşandığını belirterek, İslam ülkelerinin de zulme karşı yeterince tepki göstermediğini söyledi. Karamollaoğlu, "İslam ülkeleri olarak her sahada işbirliği yapmaktan başka çıkış yolumuz yoktur. Ya bir ve beraber olacağız, ya da her gün bir başka İslam beldesinin ateşe verilmesini çaresizce seyredeceğiz!" diye konuştu.

BBP LİDERİ DESTİCİ, SİVAS'TA BELEDİYENİN YAPACAĞI İLK İCRAATI AÇIKLADI: ŞEHRİ SALDIRGAN SOKAK KÖPEKLERİNDEN TEMİZLEYECEĞİZ

31 Mart yerel seçimlerinde Sivas Belediyesi'ni kazanan Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, önceliklerinin sokak köpeklerini barınaklara almak olduğunu belirterek, "Sivas'ı saldırgan sokak köpeklerinden temizleyeceğiz" dedi.

OTOGARDA SİLAHLI ÇATIŞMA; ORTALIK BİR ANDA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ, 1 KİŞİ ÖLDÜ, 10 KİŞİ YARALANDI

Şanlıurfa Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde, husumetli iki grup arasında alacak-verecek nedeniyle çıkan döner bıçağı, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada Halil Deveci (43) yaşamını yitirdi, 2'si polis 10 kişi yaralandı. Yolcuların korkuya kapıldığı kavga, güvenlik kameralarına yansıdı.

CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLATI'NDA YENİ DÜZENLEME RESMİ GAZETE'DE

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Dışişleri Bakanlığı'nda Diplomatik Arşiv Dairesi Başkanı ve Tercüme Dairesi Başkanı kadrosu iptal edilirken 7 genel müdür ve 24 genel müdür yardımcısı kadrosu ihdas edildi.

BAZI BAKANLIK VE KURUMLARA 647 KADRO İHDAS EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bazı bakanlık ve kurumlara 647 kadro ihdas edildi.

DEM PARTİ'NİN KAZANDIĞI ŞANLIURFA HALFETİ'DE SEÇİM İPTAL EDİLDİ

İl Seçim Kurulu, DEM Parti adayı Mehmet Karayılan'ın yüzde 39.45'ini alarak kazandığı Şanlıurfa Halfeti ilçesindeki seçimi AKP'nin itirazı üzerine iptal ederek yenilenmesine karar verdi.

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TİRYAKİ: ADALET VE KALKINMA PARTİSİ SEÇİMDE KAZANAMADIĞINI, HUKUK DIŞI YOL VE YÖNTEMLERLE ELDE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Şanlıurfa Hilvan ve Halfeti'de seçimlerin iptal edilmesi üzerine DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı, Batman Milletvekili ve YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, basın açıklaması düzenledi. "Maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi, seçimde kazanamadığını, seçimle başaramadığını, seçim dışı, hukuk dışı yol ve yöntemlerle, sandık dışındaki yol ve yöntemlerle elde etmeye çalışıyor" diyen Tiryaki, "Hiç kimse kendi yarattığı hukuksuzluktan yararlanamaz. Bir yandan oy pusulaları, torbaları yakacak ve bir yandan da burada hileli işler var deyip bu seçimi iptal ettirmeye çalışacaksınız. Hukuksuzluk, hukuka aykırılık, bir gasp var doğru ama bütün bunların faili AKP ve AKP'nin adayları, adayların yakınlarıdır" ifadelerini kullandı.

DEM PARTİLİ ABDULLAH ZEYDAN MAZBATASINI ALDI

Yerel seçimlerde yüzde 55 oyla Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, ardından memnu hakları alınıp tepkiler üzerine geri verilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan bugün (05.04.2024) saat 11.30'da mazbatasını teslim aldı.

VATAN PARTİSİ, ABDULLAH ZEYDAN'IN MAZBATASININ İPTALİ İÇİN YSK'YE BAŞVURDU

Vatan Partisi, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesi kararının iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NA MAZBATASI, ADLİYENİN YEMEKHANESİNDE VERİLDİ

31 Mart yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Özlem Çerçioğlu'na mazbatası, Aydın Adliyesi yemekhanesinde düzenlenen törenler verildi. Çerçioğlu, "Türkiye'nin hangi ilinde bir büyükşehir belediye başkanı veya merkez ilçedeki belediye başkanı adliyenin yemekhanesinde mazbata alır? Yemek kokuları arasında mazbata alıyorsun. Bu kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLEN CHP'Lİ ARAS'TAN SEÇİM ÖNCESİ CENGİZ İNŞAAT'A ÖN ONAY!

"Rantın değil, halkın partisiyiz" sloganıyla seçim meydanlarına çıkan ve Bodrum Belediye Başkanı iken 31 Mart'ta yüzde 55,99 oyla Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Aras'ın seçim öncesi Cengiz İnşaat’ın Avan Projesi’ne ön onay verdiği ortaya çıktı.

MANSUR YAVAŞ, CHP'Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIYLA ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ikinci kez seçilen Mansur Yavaş, CHP'den seçilen 16 ilçenin başkanıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzuruna çıktı. Yavaş, Anıtkabir Özel Defteri'ne "Aziz hatıranız önünde bir kez daha söz veriyorum; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim." yazdı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ TAŞINAN İLLERDE NE OLDU? AK PARTİ OYLARI ERİDİ, SEÇİME KATILIM REKOR DÜŞTÜ

Seçime katılım oranları Bingöl’de 12.5, Diyarbakır’da 11.3, Van’da 11, Muş’ta 9.9, Batman’da 8.9, Siirt ve Bitlis’te 7.9, Mardin’de 7.5 düştü. Diyarbakır, Van, Batman, Muş, Ağrı’da yüzde 70’in altına düşen katılım Bingöl’de yüzde 59,6 oldu. AK Parti, seçime katılımın düştüğü Kürt illerinde eridi. AK Parti’nin oy kaybı; Ağrı’da 21.9, Diyarbakır’da 14.2, Şırnak’ta 14.1, Van’da 13.4, Mardin’de 10.7, Batman’da ise 16,2 oldu. Katılımın yüzde 5 puan, AK Parti’nin oylarının ise yüzde 14,1 gerilediği Şırnak’ta AK Parti 2 bin 500 farkla, katılımın yüzde 7,2 düştüğü, Cumhur İttifakı’nın oyunu 10,4 puan arttırdığı Kars’ta MHP 3 bin 220 oy farkla kazandı. DEM Parti’ye göre il dışından gelerek oy kullanan polis ve asker sayısı Şırnak’ta 6 bin 541, Kars’ta 3 bin 842.

AKP'DE "MEHMET UÇUM" KRİZİ: ESKİ VEKİLDEN “MİLLETİN EVİNDEN MİLLETE SALLANAN PARMAĞI KESİP ATMAKLA OLUR ANCAK” TALEBİ

AKP'de dört dönem vekillik yapan Orhan Atalay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Van konusundaki açıklamasına sert tepki gösterdi. Atalay, "AK Parti'deki ruh ve mana kaybının önlemenin ilk düğmesi millete sallanan parmağı kesip atmakla olur" ifadelerini kullandı

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA: İSRAİL İSTİHBARAT SERVİSİNE BİLGİ VE BELGE AKTARAN 8 KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail İstihbarat Servisinin hedefindeki Türkiye’de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve topladığı bilgi ve belgeleri İsrail istihbarat unsurlarına aktaran şahıslara yönelik düzenlenen “KÖSTEBEK-3” operasyonunda, 8 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Şüphelilerden 2'si tutuklandı, 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

İMAMOĞLU: HEM ÇOK ÇALIŞTIK HEM DE ADALETLİ OLDUK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye personeli ile bayramlaşma töreninde konuştu. İstanbul'u yönetirken hem çok çalıştıklarını hem adaletli olduklarının altını çizen İmamoğlu, "Ekonomik depresyona ve ne yazık ki insanlarımızı yoksullaştıran verilere rağmen kurumda insanlarımızın ortamlarını koşullarını en iyi derecede tutma gayreti içerisinde olduk ve ve bu anlamda olmaya da devam edeceğiz." dedi.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: CHP GENEL BAŞKANI OLSAM, ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERE İKTİDAR PLANLAMASI YAPARIM

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin başarısını değerlendirirken, “CHP genel başkanı olsam, önümüzdeki seçimlere iktidar planlaması yaparım. Bu seçimler Türkiye’ye yeni yol açtı. Yeni kadrolar ortaya çıkacak” dedi.

DİYARBAKIR BAROSU'NDAN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI: KOLLUK VE YARGI GÜCÜ ÜZERİNDEN BASKIYA MARUZ KALIYORUZ

Diyarbakır Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve çok sayıda avukat katıldı. Eren, açıklamada "Temel hak ve özgürlükleri kullanırken, kolluk ve yargı gücü üzerinden baskıya maruz bırakılan avukatların, mesleklerini icra ederken karşı karşıya kaldıkları sorunlar her geçen gün daha da derinleşmektedir" dedi.

İMAMOĞLU'NA ÖLÜM TEHDİDİ: ZANNETMESİN Kİ CUMHURBAŞKANI OLACAK, BEN YA DA BAŞKA BİRİSİ ONU YAŞATMAZ!

AKP'li sosyal medya fenomeni Mert Armağan'ın YouTube yayınına katılan Nevzat Kaya adlı kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik ölüm tehdidinde bulundu. Kaya, yayında "Ya ben ya başka birisi onu yaşatmaz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?

BAKAN ŞİMŞEK: REZERV BİRİKİMİ SAĞLAYACAĞIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığı milli gelire oran olarak yüzde 2,5'in altına çekerek rezerv birikimi sağlayacaklarını söyledi.

MERKEZ BANKASI’NDAN HÜKÜMETE AÇIK MEKTUP: ASGARİ ÜCRETİN YILDA BİR GÜNCELLENMESİ KRİTİK BİR ÖNEM TAŞIYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023’te enflasyon hedefinin tutturulamaması üzerine Merkez Bankası Kanunu’nun 42'nci maddesi uyarınca, hükümete yayınladığı açık mektubunda, asgari ücrete temmuz ayında ek zam yapılıp yapılmaması konusunda öneride bulundu.

KREDİ KARTINDA AYLIK AZAMİ AKDİ FAİZ YÜZDE 4,25’E YÜKSELTİLDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranını yüzde 3,66’dan yüzde 4,25’e yükseltti.

DÖVİZ DÖNÜŞÜMLÜ KKM'DE TARİH UZATILDI

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih uzatıldı. Yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Mart 2024 itibarıyla bankalardaki döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını Türk Lirası'na çevirebilecek.

KÜRESEL GIDA FİYATLARINDA 7 AYLIK DÜŞÜŞ SONA ERDİ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, küresel gıda fiyatları martta 7 aydır devam eden düşüşünü sona erdirerek önceki aya göre yükseldi. Endeks yıllık bazda yüzde 7,7 düştü. Türkiye'de ise yıllık gıda enflasyonu yüzde 70,41.

TRAKYA'DAN YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 541,7 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'dan bu yılın ilk çeyreğinde 541 milyon 799 bin 400 dolar ihracat gerçekleştirildi.

YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİ İÇİN İHRACAT BEKLENTİSİ YÜZDE 18,4 PUAN ARTTI

Ticaret Bakanlığı'nın yılın ikinci çeyreğine ilişkin ihracat beklenti endeksi, bir önceki çeyreğe göre 18,4 puan artarak 123,3'e yükseldi.

MEDYA VE REKLAM YATIRIMLARI 2023'TE YÜZDE 120 ARTTI

Reklamverenler Derneğinden (RVD) yapılan açıklamada, Türkiye'de 2023 yılında tahmini medya ve reklam yatırımları 2022'ye göre yüzde 120 artarak 140 milyar 690 milyon liraya ulaştı. Dijital yatırımlar geçen yıl yüzde 137 büyürken televizyon yüzde 94,5 arttı.

TRABLUS ULUSLARARASI HAVAALANI'NI TÜRK ŞİRKETİ İŞLETECEK

Libya Havaalanları İdaresi ile Türk şirket Terminal Yapı ve IRG International Group arasında Trablus Uluslararası Havaalanı'nın restorasyonu, alt yapı çalışmaları ve işletilmesi konusunda mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

KOÇ HOLDİNG'DEN YAPI KREDİ AÇIKLAMASI

Koç Holding, Yapı Kredi Bankası'nın satışı ile ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. KAP'a yapılan açıklamada, "Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamaktadır" denildi.

ÇANKAYA BELEDİYESİ İLE DİSK ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI: EN DÜŞÜK MAAŞ NET 36 BİN TL OLDU

Çankaya Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. TİS sonrası belediyede en düşük işçi maaşı net 36 bin TL oldu. Çankaya Belediye Başkanı Güner, "Yerel seçimlerin emek dünyasında da karşılığının olacağını bugünden görüyoruz. Bunun sendikal örgütlenmelerde ve sendikal özgürlüklerde de karşılığı olacak" dedi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?


BİDEN İLE NETANYAHU’NUN GERGİN TELEFON KONUŞMASI: ‘DERHAL ATEŞKES’ İSTEDİ. İSRAİL, SINIRI ‘GEÇİCİ OLARAK’ YARDIMLARA AÇTI

Joe Biden, Benjamin Netanyahu’yla yaptığı yarım saatlik ‘yoğun ve gergin’ telefon konuşmasında ‘derhal ateşkes’ istediğini söyledi. Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, “Görmeyi istediğimiz değişikliği göremezsek, bizim politikamızda değişiklik olur” dedi. İsrail Gazze’nin kuzey sınırını ‘geçici olarak’ yardımlara açtı. BM İnsan Hakları Konseyi, İsrail’e silah satışının durdurulması çağrısını ihtiva eden tasarıyı görüşüyor.

YUNANİSTAN'IN TÜRK VATANDAŞLARINA EKSPRES VİZE UYGULAMASI 5 EGE ADASINDA BAŞLADI

Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına 5 Ege adası için ekspres vize uygulamasına başladığı, diğer 5 ada için de uygulamanın yakın zamanda başlatılacağı bildirildi.

İSRAİL, 7 WCK ÇALIŞANININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRI SONRASI 2 SUBAYIN GÖREVDEN ALINACAĞINI DUYURDU

İsrail ordusu, Gazze'de Dünya Merkez Mutfağının 7 çalışanının hayatını kaybetmesine yol açan saldırıya karıştıkları için 2 üst düzey subayın görevden alınacağını ve diğer bazı üst düzey komutanların da kınandığını bildirdi.

AB VE ABD'DEN ERMENİSTAN DESTEK TAAHHÜDÜ

AB ve ABD, Ermenistan'a ortak siyasi ve ekonomik destek taahhüdü verdi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Avrupa ve Ermenistan uzun ve ortak bir tarihi paylaşıyor" ifadesinde bulunurken ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "daha barışçıl Güney Kafkasya bölgesi için transatlantik desteğimizi bir kez daha teyit etmek için buradayız" dedi.

İSRAİL,     YARDIM     ÇALIŞANLARININ    ÖLDÜĞÜ     SALDIRIDA     İNSANSIZ     HAVA    ARACI OPERATÖRLERİNİN KURALLARA UYMADIĞINI AÇIKLADI

İsrail, yedi kişinin hayatını kaybetmesini “ağır hata” olarak niteleyerek özür diledi. Ancak yardım kuruluşu WCK’nin (World Central Kitchen) kurucusu Jose Andres, çalışanlarının sistematik bir şekilde hedef alındığını söyledi.

MOSKOVA SALDIRISI TETİKLEDİ: TÜRKİYE TACİKİSTAN’A VİZE MUAFİYETİNİ KALDIRDI

Tacikistanlı Moskova saldırganlarından ikisinin Türkiye üzerinden Rusya’ya uçtuğu tespit edilmişti. Türkiye bunun üzerine Tacikistan vatandaşlarına uygulanan vize muafiyetini kaldırdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap