SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

01 Nisan 2024 Pazartesi - 11:49




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA: 31 MART BİZİM İÇİN BİR BİTİŞ DEĞİL, BİR DÖNÜM NOKTASIDIR; UMDUĞUMUZ NETİCEYİ ALAMADIK, KAZANAN DEMOKRASİ OLMUŞTUR

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, Ankara AKP Genel Merkezi'ndeki geleneksel balkon konuşmasında, "31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır. Kazanan demokrasi olmuştur" dedi. "14-28 Mayıs seçimlerindeki seçim zaferimizin ardından yerel seçimlerden istediğimiz sonucu alamadık" diyen Cumhurbaşkanı, "Her olanda bir hayır vardır. 31 Mart sonuçlarını açık yüreklilikle değerlendirecek özeleştirimizi cesaretle yapacağız; sandık sonuçları ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız" diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL: HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE, DOĞRUDAN HATAY VALİSİ’NİN MÜDAHİL OLDUĞU BİR USULSÜZLÜK, BİR MİLLİ İRADE GASPI SÖZ KONUSUDUR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, doğrudan Hatay Valisi’nin müdahil olduğu bir usulsüzlük, bir milli irade gaspı söz konusudur. Çok sayıda milletvekilimizi görevlendirdik, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacağız” açıklamasını yaptı.

ÖZGÜR ÖZEL: CHP 1977'DEN BERİ İLK KEZ TRT EKRANLARINDA BİRİNCİ PARTİ OLDU, GÖRÜNMEZ YÜZDE 25'LİK TAVANI TUZLA BUZ ETTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde oyların yarısı sayıldıktan sonra yaptığı açıklamada partisinin zaferini ilan etti. Özel, "TRT'ye bir sürprizimiz var demiştim, 1977'den beri ilk kez TRT ekranlarında CHP şu anda birinci parti olmasıdır. Bugün elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur; CHP artık başının üzerindeki görünmez yüzde 25'lik tavanı kırmıştır, tuzla buz etmiştir" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: 17 BAKANA KARŞI SEÇİM KAZANAN EKREM BAŞKANI KUTLUYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı. Burada konuşan Özel, "Başladığı yarışı rakibini tam 2 kat farkla kazanan Mansur Başkanı, bir cumhurbaşkanı, 17 bakana karşı seçim karşı kazanan Ekrem Başkanı, muhteşem bir seçim sonucuna imza atan Vahap Seçer'i, Adana gibi başkan Zeydan Karalar'ı, Antalya Büyükşehir'i, Antalya Belediyesi'ni kurulduğu günden bugüne ilk kez 2 kez üst üste kazanma başarısını gösteren Muhittin Böcek'i, iyi yönetiyorlar, burayı da onlar gibiler yönetsin dedirttikleri için ve geçen seçimde CHP'de olan, baba ocağının bayrağını hiç yere düşürmeyen, hep gönderde tutan başkanlarımız ve teşkilatımız, örgütümüzü, Aydın'ı, Muğla'yı, İzmir'i, Eskişehir'i, Tekirdağ'ı kutluyorum" dedi. Özel, Kürt seçmene de teşekkür etti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK YORUM: SON BİR ADIM KALDI

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemizi aydınlıklara götürme yolunda son bir adım kaldı. Ekilen tohumlar fide oldu, fideler çınar olacak" dedi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKANI ERBAKAN: 31 MART SEÇİMLERİNİN TARTIŞMASIZ GALİBİ VE YILDIZI KONUMUNDAYIZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "'Refah yerelden başlar' sloganımızla inşallah belediyelerde milletimizi hizmetle buluşturacağız ve milletimize kendimizi bir kez daha göstererek 2028 seçimlerinde hep birlikte iktidara yürüyeceğiz" dedi.

TUNCER BAKIRHAN: KAYYIMLAR GÖNDERİLMİŞ, BÖLGE KENTLERİNDEKİ BELEDİYELER AKP SÖMÜRÜSÜNDEN KURTARILMIŞTIR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada yerel seçim sonuçlarına ilişkin olarak, "Kayyımlar gönderilmiş, bölge kentlerindeki belediyeler AKP sömürüsünden kurtarılmıştır. Batı'daki birçok merkezde ezilenler, kadınlar, gençler kent yönetiminde söz sahibi olmuştur. Mecalleri kalmadı diyenlerin iddiası yine halkımız tarafından boşa çıkarılmıştır." ifadelerini kullandı.

DEM PARTİ EŞ BAŞKANI HATİMOĞULLARI: 31 MART SEÇİMLERİNDE JİTEM İTTİFAKINA GEÇİT VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır'daki seçim kutlamasında yaptığı konuşmada, "DEM Parti olarak bu başarıyı kolayca elde etmedik. Halklarımız bu rejime hayır demiş ve kayyımları saraya göndermiştir. Kürdistan'daki bu iradeyi artık Ankara da saray da görmek zorundadır. Bu seçimlerin sonuçlarını kabul etmek herkesin asli görevidir. Bundan sonra da bu anlayışı bir daha geri gelmemek üzere sandığa gömdük. 90'lı yıllarda devrimciler, yurtseverler, Kürt halkı ve Türkiye halkaları JİTEM uygulamalarına diz çökmedi, direndi. 31 Mart seçimlerinde de JİTEM ittifakına geçit vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

İSTANBUL ADAYI BEŞTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA: ÇIKAN SONUÇ DEM SEÇMENİNİN AKP'Yİ CEZALANDIRMASIDIR

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "İmamoğlu bu oylar benimdir demesin sakın, aldığı oylar onun değil. Bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi, neden? Çünkü AKP'yi cezalandırmak istedi" dedi.

MANSUR YAVAŞ: CUMHURİYETİN BAŞKENTİ EMİN ELLERDE

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhuriyetin başkenti emin ellerde" dedi.

İMAMOĞLU,       SARAÇHANE'DE:       16        MİLYON        İSTANBULLU        HÜKÜMETE        VE CUMHURBAŞKANINA, "KANAL BİTTİ, İSTANBUL YAŞAYACAK" MESAJI VERDİ!

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı ve CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, yüz binlerce kişinin toplandığı Saraçhane'de vatandaşlara seslendi. İmamoğlu, "İstanbul'un bu akşam verdiği tarihi mesajı nasıl bize vermişse hükumet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu; seçilen seçilene saygı gösterecek, seçilen seçilene saygı gösterecek, seçilen seçilene zulüm, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz, doğru mu? Ne dediniz; kanal yok, İstanbul var. Kanal bitti, İstanbul yaşayacak" diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ: BU SEÇİMİN KAYBEDENİ SİYASİ HAYATINI MÜFTERİ OLARAK TAMAMLAYAN TURGUT ALTINOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi merkez binası bahçesine vatandaşları davet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara adayı Mansur Yavaş, "Bu seçimin kaybedeni rakibimiz için çalışan hamşehrilerimiz de değildir. Bizler onların çabalarına, emeklerine ve özverilerine de sonuna kadar saygı duyuyoruz, onlara da yürekten teşekkür ediyoruz. Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok'tur" dedi.

MURAT KURUM'DAN İLK AÇIKLAMA: MİLLETİMİZ EMİN OLSUN, İSTANBUL'UN MURADI, MURAT KARDEŞLERİ İSTANBUL İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, resmi olmayan seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamayı yaptı. Kurum’a AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti. Kurum, “Biz bugünü bir milat olarak kabul edip, başkanımın da ifade ettiği gibi eksiğimiz neyse o eksiği gidermek için tüm teşkilatlarımızla birlikte sahada olacağız, yarından itibaren yine milletimize gideceğiz” dedi.

İYİ PARTİLİ İBRAHİM ÖZKAN: MERAL AKŞENER KURULTAY KARARI ALARAK, YENİDEN ADAY OLMAYACAK

İbrahim Özkan, X hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi; "İYİ Parti Genel Başkanı Akşener; Kurultay kararı alarak yeniden aday olmayacağını açıkladı."

İYİ PARTİ'DE SEÇİM DEPREMİ: BİLGE YILMAZ EKONOMİ POLİTİKALARI BAŞKANLIĞI'NDAN AYRILDI, MERAL AKŞENER'E İSTİFA ÇAĞRISI YAPTI!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Bilge Yılmaz Genel Başkan Meral Akşener'i istifaya davet etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN, YEREL SEÇİM SONUÇLARIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA: GENEL SEÇİMLERE YÖNELİK HESAP YAPANLAR BOŞA UĞRAŞMASIN

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Genel seçimlere yönelik hesap yapanlar boşa uğraşmasın" paylaşımında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, kişisel X hesabından açıklamada bulundu. Uçum, "Yerel seçiminin genel sonucuna bakıldığında ise muhalefet yerel seçimlerde başarılı olsa da yerel meclisler üzerinden genel oy dağılımında Cumhur İttifakıWnın birinciliğinin devam edeceği de anlaşılıyor" dedi.

TÜRKİYE'DE HİÇBİR BELEDİYE KAZANAMAYAN VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK'TEN "BAŞARI" AÇIKLAMASI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir yayında Türkiye'de partisinin hiçbir belediyeyi kazanamamasına karşın, bazı muhtarlıkları kendilerinin aldığını belirterek "önemli başarılar" elde ettiklerini söyledi.

MUHARREM İNCE: BU SEÇİMİN GALİBİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ'DİR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sandıkların yüzde 80'i açıldıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet Halk Partisi’ni seçimin galibi ilan etti.

2019’A GÖRE CHP 2,3 MİLYON OY KAZANDI, AKP 5 MİLYON OY KAYBETTİ

CHP, 31 Mart seçiminden büyük bir zaferle ayrılarak, Türkiye genelinde aldığı oy oranıyla ilk kez AKP’yi geride bırakan CHP, 2019 yerel seçimine oranla 2,3 milyon daha fazla seçmenin oyunu kazandı. AKP, 2019’daki yerel seçim sonuçlarına göre 5 milyon oy kaybetti. 2019’da İYİ Parti ile ittifak yapan, 2023’te Altılı Masa’nın kurulmasına öncülük eden CHP, çarpıcı bu sonuca bir başka parti ile ittifak yapmadan tek başına ulaştı.

AKP VE MHP’NİN AYRI ADAYLAR POLİTİKASI KAYBETTİRDİ: 7 KENTİ CHP, 2 KENTİ YRP ALDI

Cumhur ittifakının bileşenleri AKP ve MHP, 31 Mart yerel seçiminde 59 kentte ortak aday çıkarırken 22 ilde seçime ayrı adaylarla girdi. Resmi olmayan sonuçlara göre AKP-MHP ortaklığı, seçime ayrı adaylarla girdikleri 22 kentten 11’ini kaybetti. Ayrı aday çıkarılan kentlerden Sivas’ta seçimi Büyük Birlik Partisi kazanırken Yozgat’ı Yeniden Refah Partisi kazandı.

ADANA'DA AKP'Lİ İLÇE BELEDİYESİ KALMADI, MHP KAN KAYBETTİ; CHP BELEDİYE SAYISINI İKİ KATINDAN FAZLA ARTIRDI

Adana'da MHP, 2019 yerel seçimlerinde kazandığı ilçe belediyelerinin bir kısmını kaybetti; CHP, belediye sayısını 4'ten 9'a çıkardı. AKP'nin ise Adana'da ilçe belediyesi kalmadı.

EFSANE VALİ RECEP YAZICIOĞLU'NUN OĞLU, BABASININ VALİLİK YAPTIĞI TOKAT'A BELEDİYE BAŞKANI OLDU

Efsane vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu MHP'li Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, kesin olmayan sonuçlara Tokat Belediye Başkanlığı'nı kazandı. Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 22 yıldır AKP'li başkanlar tarafından yönetilen ve iki dönemdir Eyüp Eroğlu'nun başkanlık yaptığı Tokat'ta açık ara öne geçti.

TAŞIMALI SEÇMEN HAKKARİ VE ŞIRNAK’TA ETKİLİ OLDU, KÜÇÜK İLÇE VE BELDELERDE SONUCU DEĞİŞTİRDİ

DEM Parti’nin 31 Mart seçiminden önce 30’u aşkın merkezde 55 bin kişiye kritik il ve ilçelerde oy kullandırılacağı iddiası, yerel seçime damgasını vurdu. Sabah saatlerinden itibaren “taşıma seçmen” olduğu belirtilen çok sayıda kişinin il ve ilçe merkezlerindeki görüntüleri tartışma yarattı. DEM Parti’de yapılan değerlendirmeye göre, taşımalı seçmenlerin kullandığı oylar Şırnak ve Hakkari ile ilçe ve beldelerdeki sandıklarda etkili oldu.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

TCMB REESKONTTA İSKONTO FAİZ ORANINI ARTIRDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont kredilerine uygulanacak iskonto faiz oranını yüzde 50,75'e çıkardı.

KOÇ HOLDİNG'TE YAPAY ZEKÂ VERİMLİLİĞİ

Koç Holding, 2016 yılından bu yana devam eden Dijital Dönüşüm Programı kapsamında KoçGPT uygulamasını hayata geçirdi.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN TÜRKÇE MESAJ: İMAMOĞLU VE YAVAŞ'I KUTLARIM; ERDOĞAN YENİ MALZEMELER BULMALI!

İsrail Dışişleri Bakanı Yizrael Katz, Türkiye'de yapılan 31 Mart seçimlerinden sonra İstanbul'da ve Ankara'da tekrar kazanan CHP adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı kutlarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "İsrail'e saldırmak artık işe yaramıyor" diye seslendi.

İSRAİL ASKERLERİ GAZZE'DEKİ ŞİFA HASTANESİNDEN ÇEKİLDİ

BBC'ye konuşan görgü tanıklarına göre İsrail askerleri Gazze'deki El Şifa hastanesinden çekildi.

İSRAİL'DE NETANYAHU PROTESTOSU: BİNLERCE KİŞİ ERKEN SEÇİM ÇAĞRISINDA BULUNDU

İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana Netanyahu hükümetine karşı düzenlenen en önemli protestolardan birinde binlerce İsrailli, erken seçim çağrısında bulunmak üzere Kudüs'teki İsrail Parlamentosu önündeki sokakları doldurdu.

BULGARİSTAN VE ROMANYA, SCHENGEN BÖLGESİNE KATILDI

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, X üzerinden yaptığı açıklamada, Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen'e katıldığını, hava ve deniz sınırı kontrollerinin kaldırıldığını duyurdu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap