SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

Türkiye ve Dünya'da Neler Oluyor?

28 Mart 2024 Perşembe - 10:50




Yeni güne merhaba derken Türkiye ve Dünya gündeminde neler konuşuluyor hepsi bu haberimizde...





Türkiye gündeminde neler oluyor? Tüm haberler tek linkte bu haberimizde...

YSK KARARI YAYIMLANDI: İPTAL DURUMUNDA YENİLEME SEÇİMLERİ 2 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına karar verdi. Seçimin yenilenmesine karar verilen yerlerde sadece oy verme işlemleri tekrarlanacak. Seçimler yenilenirse, istifa ve ölüm gibi nedenler dışında yeniden aday tespiti yapılmayacak.

5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 2 PKK'lı teröristin daha etkisiz hale getirildiğini ve böylece bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının 5'e yükseldiğini duyurdu.

ALMANYA'DA      TERÖR       ÖRGÜTÜ      PKK       YANDAŞLARI      TÜRKİYE'NİN      HANNOVER BAŞKONSOLOSLUĞUNA SALDIRDI

Almanya'da terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu binasına saldırdıkları bildirildi.

SEÇİL ERZAN DAVASINDA BDDK DEVREYE GİRDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Seçil Erzan'ın Denizbank yetkilileriyle yaptığı mesajlaşma ve telefon kayıtlarının kendilerine ibraz edilmesini istedi.

ERDOĞAN, "ÇÖZÜM" MESAJLARINA DİYARBAKIR'DA YANIT VERDİ: TERÖRÜN HER ÇEŞİDİNE MESAFE KOYAN HERKESLE OTURUR KONUŞURUZ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz" dedi. Mayıs seçimlerine değinen Erdoğan, "Geçtiğimiz mayıs ayında seçimlerde arzu ettiğimiz oy oranlarına ulaşamadık ama seçim sonuçlarının sizin de gönlünüze sinmediğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MESAJI: SIKINTILARIN FARKINDAYIZ, MEHMET ŞİMŞEK'E İTİMADIMIZ TAM!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Batman’daki mitingine katıldı. Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, "Yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Mehmet Şimşek'e itimadımız tam." dedi.

DEVLET BAHÇELİ: MERKEZİ YÖNETİMLE YEREL YÖNETİMLER ARASINDA EN KÜÇÜK FARKLILIK, BEKA SIKINTISI DOĞURUR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bahçeli, "Bölgesel ve küresel gelişmelerin sarpa sardığı böylesi bir dönemde, merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında en küçük farklılık ve uçurum milli bekamız, milli güvenliğimiz ve milli geleceğimiz için öngörülemeyecek sıkıntılar doğuracaktır. PKK ittifakı 31 Mart’ta tasfiye, telin ve tecziye edilmelidir" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL ESENYURT'TA KONUŞTU: İÇİŞLERİ BAKANI MURAT KURUM İÇİN OY İSTİYOR, YAZIKLAR OLSUN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bakanların İstanbul'da AKP seçim çalışmalarına katılarak Murat Kurum için oy istemesini eleştirdi. Özel, "İçişleri Bakanı, seçim güvenliğinden sorumlu olan sensin, jandarma ve polis sana bağlı, sen gelmişsin İstanbul'da taraf tutuyorsun, Murat Kurum için oy istiyorsun. Yazıklar olsun böyle adalete, böyle devlet yönetimine" dedi.

MERAL AKŞENER: SURİYELİYE, AFGAN'A PARA BULUNUYOR, EMEKLİYLE, ÇİFTÇİYE NASIL PARA BULUNAMIYOR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümete emekliler için çağrıda bulundu. Emekliye verilen bayram ikramiyesinin 7 bin lira olması gerektiğini ve seyyanen 10 bin lira zam yapılması gerektiğini söyleyen Akşener, "En düşük emekli maaşının da en az asgari ücret kadar olması gerektiğini söyledik biz. Suriyeliye para bulunuyor, Afgan'a para bulunuyor, emekliyle, çiftçiye nasıl para bulunamıyor? Onun için bunlara gayret ediyoruz" dedi.

BAKIRHAN’DAN DİĞER EŞBAŞKANIN PARTİSİNE İSİM VERMEDEN ÜÇÜNCÜ YOL CEVABI: “KİMSE BİZE AYAR VEREMEZ, DÜMENİ YANLIŞ YERE KIRAMAZ, TÜRKİYE’NİN NERESİNDE OLURSA OLSUN ÜÇÜNCÜ YOL’DA BİRLEŞİN”

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala, diğer eşbaşkan Tülay Hatimoğulları’nın partisi SYKP’nin üçüncü yolu eleştirip, İstanbul’da AKP-MHP’yi kaybettirmeye çağıran açıklamasından bir gün sonra diğer eşbaşkan Tuncer Bakırhan, Kars’ta konuştu: “Üçüncü Yol karşısında duran her anlayışın karşısında kararlılıkla duracağımızı belirtmek istiyorum. Türkiye’nin neresinde olursa olsun üçüncü yol ağacının altında birleşmeye, mücadele etmeye ve oyunu vermeye çağırıyorum.”

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN "IMF" İDDİASI: EMEKLİYE BU YÜZDEN PARA VEREMİYORLAR!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Neden veremiyorlar emekliye parayı biliyor musunuz? Çünkü IMF ile anlaştılar. IMF, 'Emekliye para vermeyeceksin' dedi. Kime vereceksin parayı? Faizi yüzde 50'ye çıkarıp, faizcilere vereceksin ki onlar zengin oldukça zenginleşecek. Göreceksiniz seçimden sonra ortaya çıkacak; bunlar IMF ile anlaştılar" dedi.

DEVA ANKARA ADAYI CELAL MÜMTAZ AKINCI: BENİM ŞANSSIZLIĞIM AK PARTİLİ BİR BELEDİYEDEN SONRA ADAY OLMAMAK

Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA) Ankara adayı, eski Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, "Melih Gökçek’ten sonra Mansur Yavaş’ın başkan olması bir şans… Çünkü çok kötü yönetilen bir Ankara söz konusuydu. Benim şanssızlığım belki AK Partili bir belediyeden sonra aday olmamak. O kadar kötü yönetildi ki Ankara, Mansur Yavaş ekseriyetini düzeltti. Yiğidi öldür hakkını teslim et derler. Şeffaflık, ihalelerdeki yolsuzluğun önlenmesi, kayırmacılık yapılmaması… Doğru şeyler yaptı. Bunlar belediyelerde olmazsa olmaz kurallar" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN “FALSE PANKART” AÇIKLAMASI. ADAYLARA İSİMSİZ DESTEK VE SİTEM: “KILIÇDAROĞLU SAHAYA İNERSE SEÇMEN SANDIĞA GİRMEZ” TEZLERİNE SAYGI DUYUP…”

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’un çeşitli yerlerinde “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” imzalı, kendisinin fotoğrafının olduğu ve üzerinde “Seni sırtından hançerleyenlere oy yok” yazısı bulunan pankartlarla ilgili açıklama yaptı: “ ‘Kılıçdaroğlu sahaya inerse duygusal kopuş olur, seçmen sandığa gelmez’ tezlerine saygı duyup istenilen şekilde sessizce kenarda oturan ben, ‘Kılıçdaroğlu neden sessiz kalıyor’ denilerek, haksızca ve hayasızca eleştirilen ben, Tekrar ediyorum; PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR!”

DEMİRTAŞ'IN AVUKATLARINDAN YEREL SEÇİM İÇİN MEKTUP İDDİALARINA YANIT: TÜMÜYLE UYDURMA

Tutuklu eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatları, Demirtaş'ın yerel seçim öncesi DEM Parti'ye mektup gönderdiği iddiasını yalanladı. Avukatlar, sosyal medyadan yaptıkları yazılı açıklamada, "bu tür uydurma haberlere itibar edilmemesini" söyledi.

KANDİL’DEN HÜDA PAR DERSİM ADAYINA TEHDİTLER: “DERSİM’E ADIM ATMAYA CESARET BİLE ETMEMELİDİR, YÜZÜNE TÜKÜRÜLMELİ”

KCK yürütme konseyi eş başkanı Besê Hozat, HÜDA PAR’ın Dersim’de gösterdiği ilk adayı tehdit etti: “Dersim gibi Aleviliğin, Reya Heq inancının merkezi gibi bir yerde aday çıkarmışlar Dersim halkı bu kontranın yüzüne tükürmelidir. Bırak gidip propaganda yapmayı, Dersim'e adım atmaya bile cesaret etmemelidir. Hizbulkontra adayları Kurdistan'a, Kurdistan kentlerine adım atmaya bile cesaret etmemelidir

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ’TAN SYKP’YE CEVAP: “BİLEŞEN PARTİMİZİN KAMUOYUNA BU ŞEKİLDE AÇIKLAMA YAPMASI BİLEŞEN HUKUKUYLA DA BAĞDAŞIR DEĞİL”

DEM Parti bileşenlerinden, DEM Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın partisi SYKP’den yerel seçim açıklaması: “31 Mart seçimlerinin öncesinde ve sonrasında üçüncü kutup yaklaşımı adı altında faşizmin kurumsallaşması tehdidini görmeyen, iktidar blokunu ve ana muhalefeti eşitleyen ‘eşit mesafecilik’ pozisyonu kabul edilemez. İstanbul'da 31 Mart 2024 seçimlerinde tutumumuz tereddütsüz bir biçimde AKP-MHP faşist blokuna kaybettirmek olacaktır." Meral Danış Beştaş: "Bileşen partimizin kamuoyuna bu şekilde açıklama yapması bileşen hukukuyla da bağdaşır değil."

MURAT KURUM'DAN İMAMOĞLU İLE CHP'YE: EKİBİ PARA KULELERİNİ YAPIYOR, ÖBÜRÜ MAL VARLIĞINI KAÇIRIYOR

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, "Manipüle edilen anketler de var. Bunu da doğru bulmuyorum. Bütün anket firmaları 14-28 Mayıs'ta farklı konuşuyorlardı. Hatta bugünkü CHP'li yönetim çıktı, 'Biz kazandık, öndeyiz.' gibi manipülasyonlar yaptılar, yine yapacaklardır" dedi. Kurum, para sayma görüntüleri üzerinden CHP'yi ve İmamoğlu'nu hedef alarak, "CHP'li belediye başkanına yakın isimler parti binasında biri oradan geliyor, biri oradan gidiyor, saatlerce para sayıyorlar, balya balya kuleler yapıyorlar. Bunların uğraşısı, ekibi bu para kulelerini yapıyor, öbürü mal varlığını kaçırıyor" diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN MURAT KURUM'A "KÖFTECİ" YANITI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Murat Kurum'un "Sen o bakanlıkların kapısından geçemezsin. Seni bakanlığa alsalar alsalar bakanlığın kantinine köfteci olarak alırlar" sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, "Sayın Kurum'un köfteciyle ilgili sorunu var. Ben ona bakan olamazsın demedim, köfteci olamazsın dedim. Bu söylemlerine bakılırsa esnaf olamaz. Esnaflığın ne anlama geldiğini bilmeyen bir insan, yüzde 30’a yakını esnaf olan İstanbul'a nasıl hizmet edecek? Köfte ile köfteciyle, esnaflıkla sorunu var. Ama bu seçim, 31 Mart'ta esnafın, köftecilerin zaferi olacak. Çok kötü bir sınav verdi ama umarım ona hayat dersi verir bu seçimin sonucu" dedi.

İMAMOĞLU'NDAN 17 BAKAN ÇIKIŞI: BUNLAR BURAYA RAPORLU DA GELMİYORLAR, ALLAH BİLİR KENDİLERİNE FAZLA MESAİ DE YAZDIRIRLAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa’da halk buluşmasına katıldı. İmamoğlu, "Ankara'dan Kabine geldi. Ekrem İmamoğlu'na karşı çalışıyorlar. Biri Pendik biri Sancaktepe öbürü Fatih'te dolaşıyorlar. Bunlar buraya geliyorlar, raporlu da gelmiyorlar. Allah bilir kendilerine fazla mesai de yazdırırlar. Bunlar atanmış arkadaşlar... Bakan görevini yapacak; gelip burada seçim çalışması yapıyorsun. Yazıktır, günahtır. Bu millet senin seçim güvenliğini sağlıklı bir şekilde yürüteceğinden nasıl emin olacak?" diye konuştu.

EKREM İMAMOĞLU: DÜRÜSTLÜK SINAVINDA BANA TAM PUANI BİZZAT HÜKÜMET VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, görev yaptığı 5 yıl boyunca birçok sınavdan başarıyla geçtiğini söyledi. En önemlisinin dürüstlük sınavı olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bana tam puanı aslında hükümet verdi. 5 yılda bin 19 kere inceleme ve teftişe tabi tutulmuş bir dönemi yaşadık. Soruşturmalar geçirdik ama aleyhimize hiçbir şey bulunamadı. Bin 19 kere aklanmış olduk” dedi.

TURGUT ALTINOK'TAN "ANTALYA'DA 600 DAİRE" AÇIKLAMASI... GAZETECİ MURAT AĞIREL'İN YAYINLADIĞI TAPU BELGELERİ SORULDU

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Antalya’da 600 konuta sahip olduğu" iddialarını bir kez daha yalanladı. Gazeteci Murat Ağırel'in yayınladığı tapu kayıtlarına ilişkin soruya, "Niye ‘Turgut Altınok’ diye bir tapu çıkaramadı. Yalanını aslında orada ifşa etti. Bunların hepsinin tazminatlarını ödeyecekler. Hani Turgut Altınok adına 600 daire vardı, niye tapuyu çıkaramadı?" yanıtını verdi ve gazetecilere, "Yalan söylüyorlar, siz de yalan üzerine bize soru soruyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.

MANSUR YAVAŞ: TURGUT ALTINOK'UN İKİ KIZI KPSS'YE GİRMEDEN MEMUR YAPILMIŞ, BU KUL HAKKI DEĞİL Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, AKP adayı Turgut Altınok'un iki kızının KPSS'ye girmeden, istisnai kadroyla memur yapıldığını iddia etti ve "Bu kadar servet var, ihtiyacınız mı var? Bu kul hakkı değil mi?" diye sordu. Altınok'un, "Londra'daki kızına kurduğu şirketi açıklasın" çağrısına da yanıt veren Yavaş, kızının, iş bulamadığı için eşiyle Ankara Anlaşması kapsamında Londra'ya gittiğini ve 6 ay kirada oturduğunu belirterek, "Şimdiye kadar ödediği kira bin 500 sterlindi. Bin 777 sterline 32 yıl sürecek şekilde kredi çekip ev aldı. 32 yıl alnının terini yiyor, eşiyle beraber çalışıyor, emeğinin hakkını alıyor" dedi.

İYİ PARTİ'DEN, BAKANLARIN SEÇİM ÇALIŞMASI YAPMASINA TEPKİ: DEVLET HIZLA PARTİ DEVLETİNE DÖNÜŞÜYOR, YEREL SEÇİMLER ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, bakanların seçim çalışmalarına katılmasını eleştirerek, "Devlet hızla parti devletine dönüşüyor. Buradan hükümete sesleniyorum; yerel seçimler üzerinden ellerini çeksinler" dedi.

AKP'Lİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ MALVARLIĞINI AÇIKLADI: OĞLUNUN 26 MİLYONLUK ŞİRKETİNE ORTAKMIŞ

AKP'li Bursa adayı Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanlığı görevini yaparken oğlu ve ortağının işlettiği 26 milyonluk şirkete ortak olduğu ortaya çıktı.

İMAMOĞLU DUYURDU: 2027 AVRUPA OYUNLARI İSTANBUL'DA YAPILACAK!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Olimpiyat Komitesi'nin 2027 Avrupa Oyunları'nı İstanbul'a verdiğini açıkladı.

SEÇİMDEN ÖNCE AÇILAN CUMHURİYET KULESİ'NİN İÇİ GÖRÜNTÜLENDİ: İÇİNİN YAPILI OLMADIĞI GÖRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok’un geçen hafta açılışını yaptığı Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin içi görüntülendi. 21 yılın ardından açılan yapının içinin durumu dikkat çekti. Kuledeki parçalanan tavan malzemesinin zemine düştüğü ve gerekli tadilatın yapılmadığı görüldü.

"EMEKLİLER SU, SİMİT SATSIN" DİYEN MHP'Lİ VEKİLİN AİLE ŞİRKETİ DEVLETTEN MİLYONLARCA LİRALIK İHALE ALMIŞ

Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren dar gelirliye "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" tavsiyesinde bulunan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın şirketinin kamudan milyonluk ihaleler aldığı ortaya çıktı.

EKONOMİ GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

BAHÇIVAN: İŞSİZLİK YENİDEN KRİTİK SORUNLARDAN BİRİ OLABİLİR

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, gelecek aylarda istihdamın seyrinin, büyümedeki yavaşlamanın keskinliği ve süresine bağlı olarak şekilleneceğine dikkat çekerek, "İşsizliğin Türkiye ekonomisinde yeniden kritik sorunlardan biri olması ihtimal dahilinde" uyarısında bulundu.

ARDIÇ'TAN YERLİ ÜRETİM ÇAĞRISI

Ankara Sanayi Odası Başkanı Ardıç, "Dünyada korumacı tedbirler artarken, bizim de yerli sanayimizi güçlendirecek şekilde ithalatımızı azaltacak ilave önlemleri almamız gerekir." dedi.

BMD BAŞKANI ÖNCEL: PERAKENDE SEKTÖRÜ SIKINTILARA GEBE

Birleşmiş Markalar Derneği üyeleri operasyonel maliyetlerin son bir yılda ortalama yüzde 100'ün üzerinde arttığını açıkladı. BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektörü için önümüzdeki ayların sıkıntılara gebe olduğunu söyledi.

ASELSAN'DAN 35 MİLYON DOLARLIK 3 SÖZLEŞME

ASELSAN'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, 'Güdüm kitleri ve ASELFLIR-500 Sistemi'nin uluslararası son kullanıcılara ihracatına yönelik toplam bedeli 35 milyon 130 bin dolar tutarında üç ayrı yurt dışı satış sözleşmesi imzalanmıştır.' ifadelerine yer verildi. <#>

EBRD'DEN RÖNESANS GAYRİMENKUL YATIRIM'A 30 MİLYON EURO KREDİ

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), deprem desteklerinin bir parçası olarak Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye 30 milyon euroluk kredi sağladı.

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER OLUYOR?

BELÇİKA BAŞBAKANI DE CROO'DAN TERÖR ÖRGÜTÜ TEPKİSİ: "PKK PROVOKASYONLARI TOLORE EDİLEMEZ"

Belçika Başbakanı Alexander De Croo "PKK gibi, terör örgütü olarak sınıflandırılan bir örgüte sempati gösterisi yapmak ve provokasyonda bulunmak tolere edilemez." açıklamasını yaptı.

ZAHAROVA: ABD, DAEŞ İLE KENDİSİNİ VE KİEV REJİMİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Moskova saldırısına ilişkin kaleme aldığı yazıda, "ABD, Rusya'da yasadışı ilan edilen DAEŞ terör örgütünden bahsederek, Ukrayna'yı kurtarmaya, kendisini ve yarattığı Zelenski rejimini örtbas etmeye çalışıyor" dedi.

AMERİKAN SEÇİM ANKETLERİNDE TRUMP DÜŞÜŞTE, BİDEN YÜKSELİŞTE

Bloomberg/Morning Consult’ın 7 eyalette yaptığı anketlerde, geçen aydan bu yana Trump’ın oyları düşerken, Biden’ın oyları, Trump’ın adaylığının netleşmesinin ardından, yükselişe geçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap