SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye’deki marketlerde ucuza satılan granit görünümlü tencereler!

Türkiye’deki marketlerde ucuza satılan granit görünümlü tencereler!

08 Eylül 2023 Cuma - 13:02




Marketlerde ucuza satışı yapılan granit kaplama olduğu iddia edilen tencerelerin soyulduğu video sosyal medyanın gündeminde. Granit adı altında ucuza satılan bu tencereler halk sağlığı açısından tehlike arz ediyor.





Sosyal medya platformu Instagram hesaplarından paylaşılan görüntülerde, granit görünümlü bir tencerenin kaplamasının folyodan yapıldığı ve soyulduğu yerlerde ısıdan kaynaklı erimenin gerçekleştiği görülüyor. Bu kaplamalar yüksek sıcaklığa maruz kaldığında sağlığa ise etkileri kötü olduğu ifade edilmekte.

Bu tencerelerin granit görünümlü teflon kaplama olduğu, bu kaplama çeşidinde ise 250 ila 300 derece sıcaklığa maruz kalan tencerelerin yapısının tamamen bozularak, zehir saçan plastik polimer maddesini ortaya çıkarıyor.

Plastik polimer maddesine uzun süre maruz kalınması, kanser, hormonal bozukluklar, solunum problemleri, dermatolojik rahatsızlıklar, doğum kusurları, nörolojik gibi problemlere yol açıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap