SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkçe cümle Yunanistan'da depreme yol açtı! Atina'da soğuk duş

Türkçe cümle Yunanistan'da depreme yol açtı! Atina'da soğuk duş

31 Ağustos 2023 Perşembe - 10:03




NATO'nun sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj, Zafer Bayramı'nı 'Küçük Asya Felaketi' olarak adlandıran Yunan medyası tarafından manşetlere taşındı.





Dünyanın en büyük askeri ittifakı NATO, 71 yıldır üyesi olan Türkiye'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Türkçe mesajla kutladı.

Karargahı İzmir'de bulunan NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın (LANDCMD) X platformunda yayımlanan (Twitter) mesajında, Türkçe olarak büyük harflerle 'ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!' denildi.

Geçen seneki 30 Ağustos mesajı Yunanistan ve Türkiye arasında fırtına koparan NATO, bu yılki mesajında şu ifadelere yer verdi:

"LANDCMD olarak, ev sahibi ülkemizin Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutluyoruz. Bu çok özel günde, LANDCMD olarak bizi ağırlayan Türkiye'ye, misafirperverliğinden dolayı şükranlarımızı sunarız. Türkiye, 1952 yılında NATO'ya katıldığından bu yana birçok operasyon ve tatbikata katılmış ve askerlerinin büyük profesyonelliğini ve azmini her zaman göstermiştir. Türkiye ve NATO birlikte daha güçlü ve daha güvenli!"

LANDCMD’un, Yunanistan’ın geçen yılki mesaja karşı yükselen itirazına rağmen, bu yıl yeniden Türkçe ve büyük harflerle 'ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!' başlığını atması dikkat çekti.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap