SON DAKİKA



Haber > Gündem > TÜRK-İŞ açıkladı: Açlık sınırı rekor kırdı! Emekliler açlık sınırının altında kaldı..

TÜRK-İŞ açıkladı: Açlık sınırı rekor kırdı! Emekliler açlık sınırının altında kaldı..

01 Mart 2024 Cuma - 10:10




Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından yapılan araştırma sonucu şubat ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. Kamuoyu ile paylaşılan veriler ekonomideki kötü gidişatı bir kez daha gözler önüne serdi.





İzlenilen yanlış ekonomi politikaları nedeni ile Türk Lirasındaki değer kaybı her geçen gün biraz daha artıyor.

Geçim derdine düşen ve asgari ücret ile geçinmeye çalışan vatandaş akşam tenceresinde kaynayacak yemeğin ne olacağını düşünürken, emekli vatandaşların durumu ise çok daha zor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Açıklanan veriler Türkiye'de yaşamanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI YÜKSELDİ

Söz konusu verilere göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için gereken açlık sınırı 16.257 liraya, gıda ve diğer temel ihtiyaçlar için gereken yoksulluk sınırı ise 52.955 liraya yükseldi.


GIDA HARCAMALARINDA CİDDİ YÜKSELİŞ VAR

Aralık ayına göre açlık sınırı 779 lira, yoksulluk sınırı ise 3.766 lira artmış oldu. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti de aylık 21.189 liraya yükseldi.

MUTFAK ENFLASYONU REKOR KIRDI

Araştırma, mutfak enflasyonunun da artmaya devam ettiğini gösteriyor. Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir aile için mutfak enflasyonu Şubat 2024'te aylık %8,03, 12 aylık %72,49 ve yıllık ortalama %77,20 olarak hesaplandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap