SON DAKİKA



Haber > Gündem > TSK'dan PKK'lı teröristlere flaş çağrı

TSK'dan PKK'lı teröristlere flaş çağrı

15 Kasım 2016 Salı - 10:16




Operasyonlar ile çözülmeye başlayan PKK'lı teröristlere TSK, teslim olmaları halinde devletin yaşamlarını güvence altına alacağı çağrısını yaptı.





Türk Silahlı Kuvvetleri, 24 Ağustos 2016'dan bugüne 510 teröristin etkisiz hale getirildiğine dikkat çekerek bölücü terör örgütünün çözülme sürecine girdiğini açıkladı. TSK, teröristlere teslim olmaları halinde Devletin onların yaşam haklarını hukuk çerçevesinde güvence altına alacağı çağrısında bulundu.

TERÖRİSTLERE CİDDİ ANLAMDA BOZULDU

Son üç ayda icra edilen operasyonlarda, terör örgütünün girilemez olarak efsaneleştirdiği sembol niteliğindeki üslenme alanlarının teröristlerden temizlendiği vurgulanarak, güvenlik güçlerinin baskın tarzındaki operasyonları ile bu bölgedeki teröristleri ciddi anlamda psikolojik ve fiziksel baskı altına aldığı ifade edildi. Telsiz dinlemelerine takılan konuşmalarda teröristlerin moral, disiplin, grup bütünlüğü ve motivasyonlarının ciddi anlamda bozulduğu gözlemlenmektedir.

BİRBİRLERİYLE ÇATIŞIYORLAR

Telsiz dinlemelerinde PKK’lı iki terörist grubun birbirleri ile çatışmaya girdikleri tespit edildi. Bu olay, bölücü terör örgütü elebaşının yakalanmasından sonra açık şekilde gün yüzüne çıkan örgüt içi ilk çatışmalardan biri. Yıllar önce benzer bir olay Kandil’de de yaşanmış ve ardından BTÖ’de büyük bir çöküş meydana gelmişti.


TSK'DAN ÇAĞRI: YAŞAM GÜVENCESİ

Oramar Tepe Üs Bölgesinin batısında bulunan Tarzo Tepenin Güney bölgesinden 40-50 el silah sesleri duyulduğu, silah seslerinden 2-3 dakika sonra; "Civanı ve yanındaki 4'ünü vurduk, diğerleri düşman tarafına kaçtı takipteyiz" şeklinde telsiz dinlemesi alındığı belirtilerek, "Ülke sınırlarına doğru gelen teröristlere yönelik gerekli tedbirler alınmaktadır. Teslim olmaları halinde Devlet onların yaşam haklarını hukuk çerçevesinde güvence altına alacaktır.

Bu durum örgütün; son dönemde özellikle Dağlıca-Çukurca bölgesinde icra edilen kararlı ve etkin operasyonlar sonucunda çözülme sürecine girdiğini göstermektedir" ifadesi kullanıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap