SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trump'tan FETÖ'ye darbe!

Trump'tan FETÖ'ye darbe!

10 Ocak 2017 Salı - 08:21




20 Ocak'ta görevi devralacak Trump'ın ABD'de FETÖ'nün de kullandığı H-1B vize tipini 'suistimal edildiği için' kaldıracağı belirtildi.





Kasım'da ABD'de başkan seçilen Donald Trump'ın daha önce yaptığı açıklamalarda göçmenleri istemediğini belirtmişti. Bununla ilgili ilk icratı da yönetime geçince  göçmenlere yönelik politikaları kapsamında ülkeye çalışmak için gelenlere verilen vize türlerinden H-1B'yi sınırlandırmayı hatta gerek görülürse kaldırmayı planladığı belirtildi.

TRUMP VİZELERİ İPTAL EDECEK

ABD'de firari bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşaı Fethullah Gülen de ABD'de örgüt elemanlarını görevlendirmek üzere özellikle Türkiye'den getirdiği öğretmenler için ABD'de alınan H-1B vizesinİ kullandırıyor. Trump yönetiminin de bu vize türüne "suistimal edildiği için" karşı çıktığı ve kaldırmasını planladığı ortaya çıkınca ülkede görev yapan FETÖ'cülerin de vizesi iptal olmuş olacak.

TRUMP'TTAN FETÖ'YE VİZE DARBESİ

FETÖ'nün de ABD'deki okul ve firmalarında görevlendirmek üzere dış ülkelerden getirdiği kişiler için aynı vize türüne başvurduğu ve şuana dek alınan vizelerin binleri aştığı söyleniyor.


Fetö'nün ABD'de kendine bağlı sözleşmeli (Charter) okullar ve firmalar için, Google gibi şirketlerden bile daha fazla kişi getirdiği ve gelen kişilerin çoğunun da iyi eğitimli olmadığı ve İngilizceyi bile zorlukla konuştuğu biliniyor.

Yeni işçi yasasının onaylanması durumunda örgütün bundan sonra aynı yollarla çalışan getirmesi mümkün olmayacak ve hali hazırda H-1B vizesine sahip Örgüt üyelerinin vize yenileme başvuruları onaylanmayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap