SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'a raylı sistem şart

Trabzon'a raylı sistem şart

31 Mart 2015 Salı - 11:15




AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ömer Yıldız, Trabzon’un dünya şehri olabilmesi için tren yolu, hafif raylı sistem ve teleferik projesinin bir





AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ömer Yıldız, Trabzon’un dünya şehri olabilmesi için tren yolu, hafif raylı sistem ve teleferik projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, "Araştırmalar, alt yapı çalışmaları yapılarak Taksim Tramvayı gibi marka değeri katacak bir tramvay sistemi Trabzon’un şeklini değiştirecektir" dedi.

MARKA ŞEHİR İÇİN

Yıldız, "Trabzon’umuzu marka şehir yapabilmemiz için bir an önce Trabzon-Erzincan demir yolunun etüdünün hazırlanması ve hayata geçirilmesi gerekir. Şehir merkezi kısmen ulaşıma katkı sağlayacak Trabzon’a marka değer katacak hafif raylı sistemin şehre kazandırılması ve turizme büyük katkı sağlayacak Trabzon Boztepe teleferik projesinin yapılması gerekir. Milletvekili seçildiğim takdirde bu projeleri şehrimize bir an önce kazandırmak için takipçisi olacağımın bilinmesini isterim.

ORDU MODELİ

2011 yılında hizmete açılan Ordu Boztepe teleferik hattı bugüne kadar yaklaşık 5 milyon insanı taşımıştır. Yani 30 milyon lira civarında gelir sağlanmıştır. Yatırım maliyeti 9 milyon lira olan teleferik hattı masrafları çıkarılırsa kara geçmiştir. Ülkenin her yerinde Ordu denince akla teleferik gelmektedir. Bence gelen turist sayısı Ordu’dan çok fazla olan Trabzon’da böyle bir yatırım daha da kazançlı olacaktır. Sadece Boztepe için değil Sümela Manastırı, Uzungöl, Hıdırnebi, Sera Gölü gibi bölge turizmi için önemli olan yerlere de bu anlamda teleferik projesi yapılması için harekete geçeceğim" dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap