SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın gözaltında

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın gözaltında

08 Temmuz 2021 Perşembe - 20:25




"Tosuncuk” lakabıyla bilinen Mehmet Aydın’ın teslim olmasının ardından bu kez abisi Fatih Aydın, Uruguay’da gözaltına alındı.





Binlerce kişi dolandıran Çiftlik Bank'ın kurucusu Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Brezilya'da teslim olmasının ardından Türkiye getirilmiş ve ifadesinin ardından 3 suçtan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. 

Mehmet Aydın'ın ardından bir gelişme de ağabeyinden geldi. Aydın'ın kırmızı bültenle aranan ağabeyi Güney Amerika ülkesi Uruguay'da gözaltına alındı.

Fatih Aydın, KOM Daire Başkanlığınca, Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya 80 km mesafede bulunan Canelones Bölgesinde tespit edilen adrese, Uruguay Federal Polisi tarafından yapılan baskında yakalandı.

Fatih Aydın'ın yakalanmasının ardından İnterpol Daire Başkanlığınca iade süreci başlatılmış olup, şahsı teslim almak üzere bir ekip, kısa süre içinde Uruguay'a hareket edecek.

Fatih Aydın, "Bankacılık Kanununa Aykırılık", "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama, Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı" gerekçesi ile aranıyordu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap