SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tokyo Olimpiyatları'nda tartışma yaratacak karar

Tokyo Olimpiyatları'nda tartışma yaratacak karar

14 Mart 2021 Pazar - 12:26




Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yarışacak sporcularda yeni tip korona virüs (Covid-19) aşı şartı aranmayacağını açıkladı. Bach, "Ulusal federasyonlar ve sporcular, kendi ulusal aşı düzenlemelerine uymalıdır" ifadelerini kullandı.





AA'da yer alan habere göre, 24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılması planlanan ancak Covid-19 salgını nedeniyle 2021'e ertelenen olimpiyat oyunlarıyla ilgili tartışma yaratacak bir karar verildi.

AŞI ŞARTI ARANMAYACAK

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) oturumu sonrası konuşan Başkan Thomas Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nda yarışacak sporcularda yeni tip korona virüs (Covid-19) aşı şartı aranmayacağını söyledi.

"SPORCULAR KENDİ ULUSAL AŞI DÜZENLEMELERİNE UYMALIDIR"

Konuya ilişkin şimdiye kadar açıklanan yönergelerin takip edileceğini kaydeden Bach, "Ulusal federasyonlar ve sporcular, kendi ulusal aşı düzenlemelerine uymalıdır. Bu bir hükümet sorumluluğudur ve biz müdahil olmayacağız." diye konuştu.


AŞI YETERSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Turnuvanın başlayacağı 23 Temmuz'a kadar Japon sporcuların tamamının aşılanamayabileceğini aktaran Bach, ülkenin olası aşı yetersizliğine dikkat çekti. Bach, hafta içinde Çin Olimpiyat Komitesinin, Tokyo Oyunları ile 2022'de Pekin Kış Olimpiyatları'na katılacaklara vurulması için aşı tedarik edebilecekleri teklifinde bulunduğunu aktardı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap