SON DAKİKA



Haber > Gündem > TL'deki değer kaybı ABD basınında: Seçmen Erdoğan'dan kaçıyor

TL'deki değer kaybı ABD basınında: Seçmen Erdoğan'dan kaçıyor

21 Kasım 2021 Pazar - 16:08




Dolar kurundaki artış uluslararası basın tarafından da takip ediliyor. ABD merkezli medya kuruluşu Wall Street Journal, son dönemde TL'nin değer kaybı ile ilgili kapsamlı bir analiz hazırladı.





Faiz indirimi ve Türk lirasındaki değer kaybı uluslararası kamuoyunun da gündeminde.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, ''Türkiye’de kur krizi geçim giderini artırıyor, finansal sistemi tehdit ediyor” başlığını kullandı.

Türk lirasındaki keskin düşüşün gıda ve ilaç fiyatlarını artırdığını yazan gazete, ''8 ay içerisinde Türk lirası dolar karşısında değerinin üçte birinden fazlasını kaybetti. Bu durum yıllarca Avrupa’daki komşularını ekonomik büyümede geride bırakan Türklerin uzun süredir gurur duyduğu güveni sarstı” yorumunu yaptı.

Gazete, şu an Türkiye’de yaşanan krizin 2018 yılından beri ülkede yaşanan en büyük kriz olduğunu yazarken, “Bu kriz en çok sıradan Türkleri etkiledi, birçoğu gelirlerini ve kazançlarını dövize yatırmaya ya da ülkeden ayrılmak için yollar aramaya başladı” yorumunu yaptı.

"TL'DEKİ DEĞER KAYBI SEÇMENİ KAÇIRIYOR"


Gazete ayrıca, TL’nin değer kaybı yaklaşık 20 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın potansiyel seçmenini kaçırıyor, yorumunu yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap