SON DAKİKA



Haber > Gündem > TGTV: Azerbaycan için sevinmek kardeşlik borcumuzdur!

TGTV: Azerbaycan için sevinmek kardeşlik borcumuzdur!

21 Ekim 2020 Çarşamba - 18:07




Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut imzasıyla Azerbaycanlı kardeşlerimize destek açıklaması yaptı.





Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut imzasıyla Azerbaycanlı kardeşlerimize destek açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

AZERBAYCAN İÇİN SEVİNMEK KARDEŞLİK BORCUMUZDUR !

Azerbaycan’ın haklı savaşı, inşallah zaferle sonuçlanacaktır. İşgalden kurtulan topraklarda bağımsızlığımızın sembolü ezanlar 30 yıl sonra tekrar okunmaya başlamıştır. Azerbaycan ordusu milletimizin ve ordumuzun verdiği moral ve destekle topraklarının tamamını işgalden kurtarmak üzere ilerleyişini sürdürmektedir. Zafer, Azerbaycan Milleti’nin olacaktır. Bu uğurda can veren Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Emperyalist ve hegomonik devletler, dünyamızı ve insanlığı bir ateş çemberine almışlardır. Türkiye’nin öncülüğünde Azerbaycan’da verilen savaş, insanlık için bir umut, İslam dünyası için de özgürlük ve tam bağımsızlık yolu olacaktır.

Bu savaş hem zalimlerin hem de İslam dünyasının sözde liderlerinin yok oluşlarının başlangıcı olacaktır.

Türkiye’ye ekonomik, sosyal ve siyasi operasyon çekmek isteyen küresel güçler, emellerine ulaşamayacaklardır.

Ordumuzun kurmay gücü ile birleşen milli ve yerli silahlarımız, mazlumlar için bir kalkan olmuştur. Bu imkanları milletimizin eliyle mazlumların kullanımına sunan başta cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. En büyük yardımcımız Cenabı Allah’tır. Yeniden bir kurtuluşun adımları atılmıştır.

Türkiye ve İslam Dünyası Azerbaycan’ın yanındadır. Ancak içimizdeki yanlış hesap sahiplerinin, Azerbaycan davası karşısındaki sessizlikleri düşündürücüdür. Azerbaycan’a destek olmak, Azerbaycan’ın şehitleri için üzülmek ve Azerbaycan’ın galibiyeti için sevinmek bir kardeşlik borcudur. Sevgisini kardeşinden esirgeyenlerin ne bu dünyası ne de ahireti asla aynı olmayacaktır.

Azerbaycan’ın mühimmata ihtiyacı yoktur. O günler geride kalmıştır. Ama gönül birliğine ihtiyaç vardır. Şimdi iki bayrağı yan yana asma vaktidir.

Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı topraklarını elinde tutabildiğini ve mevzilerde kalıcı olduğunu gören işgalciler, ateşkes ve diplomasi oyunlarını devreye sokmuşlardır.

Ermenistan ordusu, ateşkes anlaşmasına rağmen sivil halkın üzerine füzelerle saldırarak katliam yapmaya devam etmektedir. Azerbaycan-Ermenistan arasında barışı sağlamak için kurulan Minsk Grubu ülkeler (Fransa, Rusya, ABD) ise savaş suçu işleyen Ermenistan’a silah ve cephane yardımı yapmaktadır. Barışa balta vuran bu adımları şiddetle kınıyoruz.

Ermenistan, işgal ettiği topraklardan derhal çekilmelidir. İşgale son vermesi, Ermenistan’ın bağımsızlığının teminatıdır. Savaşan Ermenistan ya Batı’nın ya da Rusya’nın hamiliğine muhtaç Ermenistan demektir.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ve üye kuruluşları olarak, milletimizi, Azerbaycan’a destek olmaya ve balkonlara “iki devlet, tek millet”i sembolize edecek şekilde Türkiye ve Azerbaycan bayrağı asmaya davet ediyoruz. Bugünler, kardeşliğimizi güçlendirme günleridir. Vakit, dosta- düşmana karşı, İslam dünyası olarak, birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olma vaktidir. Azerbaycan’ın zaferi bizim zaferimizdir.


Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Av. Hamza Akbulut
TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap