SON DAKİKA



Haber > Gündem > Terör örgütü PKK'ya ağır darbe! MSB: 41 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütü PKK'ya ağır darbe! MSB: 41 terörist etkisiz hale getirildi

14 Haziran 2023 Çarşamba - 12:38




Milli Savunma Bakanlığı, Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde tespit edilen terör yuvalarının vurulması neticesinde 41 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.





Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde tespit edilen 41 teröristi etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Üs bölgelerimize saldıran terör örgütü PKK/YPG’den hesap sormaya devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde tespit edilen terör yuvalarını vurarak 41 teröristi daha etkisiz hâle getirdi. Teröristleri kazdıkları çukurlara gömmeyi sürdüreceğiz!" denildi.

Operasyonun detayları ortaya çıktı

Milli Savunma Bakanlığınca açıklanan Suriye’nin kuzeyinde 41 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonun detayları ortaya çıktı.


Edinilen bilgiye göre, teröristlerin hafta sonu Öncüpınar’a gerçekleştirdiği roketli saldırıların ardından Mehmetçik tarafından başlatılan operasyonun kapsamı genişletildi.

Operasyonda Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde terör örgütü PKK/YPG üyelerine ait hedefler belirlendi. Hedeflere yönelik kara ateş destek vasıtaları ile yapılan operasyona SİHA’lar da destek verdi. Yerli ve milli üretim mühimmatlarla terör örgütüne ait aralarında sözde karargah, barınak ve sığınakların da yer aldığı çok sayıda hedef vuruldu.

Yapılan atışlar sonucunda 41 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Öncüpınar’a gerçekleştirilen roketli saldırıları planlayan teröristlerin de olduğu değerlendirilirken, hafta sonundan bu yana Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53’e yükseldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap