SON DAKİKA



Haber > Gündem > Temel Karamollaoğlu’ndan Kazakistan mesajı!

Temel Karamollaoğlu’ndan Kazakistan mesajı!

07 Ocak 2022 Cuma - 15:30




Kazakistan’da yaşananlarla ilgili Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu paylaşımda bulunarak, “Türk Devletleri Teşkilatı duruma müdahil olmalıdır” dedi.





Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kazakistan'daki duruma ilişkin sosyal medya platformu Twitter'dan paylaşımlarda bulundu.

"TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI DURUMA MÜDAHİL OLMALIDIR"

Karamollaoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Dost ülke Kazakistan’daki son gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Görünen o ki Kazakistan, küresel güç mücadelelerinin yeni bir çatışma alanına dönüştürülmek isteniyor. Çok önemli yeraltı kaynaklarına sahip olan ülkede hem halkın refahtan hak ettiği payı alması hem de bağımsızlığının 30. yılını kutlayan Kazakistan’ın huzur ve barışa bir an önce kavuşması gerekir. Kazakistan küresel güçlerin arka bahçesine dönüşmeden bir an evvel başta Türk Devletleri Teşkilatı ve İslam İşbirliği Teşkilatı duruma müdahil olmalıdır.

Kardeş Kazak halkı ve Kazakistan devleti bu süreci olabildiğince teenni, sabır ve itina ile yürütmeli, sonuçları aşılması güç başka problemlerin doğmasına müsaade edilmemelidir. Türkiye, yaşanan olumsuz sürecin aşılması adına hızlı diplomasi yürütmeli; Kazakistan’ın birliği, beraberliği ve bağımsızlığına halel getirecek süreçlerin önüne geçmelidir."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap